Реклама

Американське місто Маямі стало побратимом Ірпеня (фото)

Американське місто Маямі стало побратимом Ірпеня (фото)

Ірпінь та американське місто Маямі (штат Флорида) офіційно стали побратимами. Ірпінський міський голова Олександр Маркушин підписав відповідну угоду з мером Маямі Френсісом Суаресом.

Як відзначив Маркушин на своїй сторінці у фейсбуці, Ірпінь – єдине українське місто, яке є партнером Маямі.

«Під час зустрічі (з Френсісом Суаресом – ред.) разом зі співзасновником Фонду відновлення Ірпеня Володимиром Карплюком обговорили подальшу співпрацю між містами, зокрема, можливу участь Маямі у відбудові Ірпеня. Також сьогодні відбувся завершальний етап безпрецедентної ініціативи – збору поліцейськими Маямі зброї для колег з Ірпеня. Акцію «Guns 4 Ukraine» шеф поліції Маямі Мануель Моралес та депутат міської ради Маямі Кен Рассел ініціювали у червні і зараз передали Ірпеню стрілецьку зброю. Від імені ірпінських поліцейських я подякував правоохоронцям з Маямі за такий жест на підтримку українців та їхньої безпеки», – розповів Маркушин.

Він також висловив подяку народним депутатам України Мар’яну Заблоцькому та Сергію Іонушасу «за сприяння у реалізації цієї ініціативи, допомогу в організації нашого партнерства та в логістичній допомозі для доставки цього надважливого пакунку до України».

Нагадаємо, на сесії Ірпінської міськради 2 серпня ц. р. депутати проголосували за укладання угоди про співробітництво й партнерство з Маямі. Міська ради Маямі ухвалила аналогічне рішення наприкінці липня. 

У жовтні було досягнуто домовленості про те, що місто Сірак’юс (штат Нью-Йорк) стане ще одним побратимом Ірпеня у США.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!