Побратимом Ірпеня стане американське місто Сірак’юс

311647473 552856276839450 4126092315775334319 N

Американське місто Сірак’юс, що в штаті Нью-Йорк, стане ще одним побратимом Ірпеня у США. Домовленості про це було досягнуто під час онлайн-зустрічі Ірпінського міського голови Олександра Маркушина з мером Сірак’юса Беном Волшем.

«Крім того, обговорили розроблення спільного плану можливої допомоги Сірак’юса у відновленні Ірпеня та реалізації міжнародних побратимських програм щодо взаємодії наших громад у сфері розвитку бізнесу», – зазначив на своїй сторінці у фейсбуці Олександр Маркушин.

Населення Сірак’юса — більш ніж 145 тис. осіб. У місті живе 15-тисячна українська громада. Працюють цілоденні або доповнювальні українські парафіяльні школи, діє спортивний клуб «Україна» та низка інших українських організацій, при Сірак’юському університеті є українська студентська спілка.

Нагадаємо, першим побратимом Ірпеня у США у 2018 році стало місто Мілвокі (штат Вісконсин). Угоду про партнерство підписали тодішні очільники міст Володимир Карплюк і Том Баррет.

У липні-серпні ц. р. муніципалітет американського міста Маямі (штат Флорида) та Ірпінська міська рада ухвалили рішення про встановлення побратимських відносин.

4 жовтня був підписаний Меморандум про партнерство між Ірпенем і мексиканським містом Тлахомулько


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300