Андрій Літвинов: «За час свого депутатства я прийняв більше тисячі мешканців БКЗ»

Photoeditorsdk Export 2021 03 09t100458.208

Днями минули символічні 100 днів від моменту набуття повноважень депутатами Ірпінської міськради нового скликання. Поки депутати-новачки освоювалися в новій ролі, їхні досвідчені колеги з новим завзяттям узялися до роботи в уже рідних виборчих округах. Звісно, це стосується лише тих депутатів, які справді працюють, переймаються проблемами своїх виборців і вміють їх вирішувати. Мешканці мікрорайону БКЗ запевняють: їхній обранець Андрій Літвинов – саме такий. Журналістка ITV побувала в його депутатській приймальні в Центральному будинку культури.      

Андрію Вікторовичу, Вас, без перебільшення, можна назвати одним із найактивніших депутатів. Як часто Ви працюєте у своєму окрузі?

Я вже другу каденцію є депутатом Ірпінської міської ради і вже три роки поспіль щоп’ятниці веду особистий прийом громадян на БКЗ. Майже завжди приходить багато людей. Буває таке, що за один прийом прийде і 50 відвідувачів. А взагалі, за весь час свого депутатства я прийняв, мабуть, більше тисячі мешканців мікрорайону.

Чи багато прохань та ініціатив, які надходять від людей, вдається задовольнити й реалізувати?

Коли я став депутатом, перше, що люди хотіли – це побачити суттєві зміни в житловому фонді, щоб ремонтувалися прибудинкові території, дороги, щоб оновлювалися комунікації. Ми почали з прибудинкових територій, і за останні два роки реконструювали на БКЗ майже всі. Заасфальтували внутрішньодворові дороги, зробили тротуари, підходи, під’їзди до будинків – це було нашим пріоритетним завданням. Усього два двори залишилися на сьогоднішній день невідремонтованими. У цьому році плануємо продовжити благоустрій і зайнятися старим житловим  фондом.

У мене в окрузі є три комунальні навчальні заклади: дитячі садочки «Знайко» і «Радість» та школа №1. Я ними також опікуюся. Ми повністю заасфальтували  територію дитсадка «Радість», яка з радянських часів не знала жодного ремонту – там були величезні ями. З моєї ініціативи закупили для садочка багато різних меблів. Одне з обов’язкових питань на цей рік – утеплення приміщення цього закладу. На це вже закладено кошти в місцевому бюджеті.

Інший садочок – «Знайко» – в нас новий, ми відкрили його минулого року. Я дуже пишаюся, що цей дитсадок знаходиться саме на БКЗ. Мені вдалося організувати спонсорську допомогу, і ми забезпечили цей заклад усіма необхідними медикаментами. Нещодавно зустрічалися з батьками. Вони кажуть, що на території садочка не вистачає дитячих майданчиків, аби різні групи могли гратися на них одночасно. Тому зараз я працюю над тим, щоб додатково виділити бюджетні кошти і встановити ще кілька майданчиків.

У школі ми поставили, за зверненням батьків, новий бойлер. За кошти з депутатського фонду замінили багато вікон, дверей.  

На жаль, питання, з якими звертаються люди, далеко не завжди можливо вирішити завдяки міським програмам – бюджетні кошти мають певне цільове призначення, і їх не можна використовувати, як тобі хочеться. Але я завжди вишукую можливості, щоб допомогти людині. Бо ж окрім програм, які фінансуються з бюджету, у місті є, наприклад, волонтерські організації, діє «Червоний хрест», які теж готові співпрацювати з депутатом і допомагати людям вирішувати їхні проблеми. Я вважаю, що завжди треба шукати можливості.

Як часто пропускаєте особисті прийоми?

Я завжди намагаюся, що б там не було, приїхати на прийом. Але ж усі ми люди – буває, захворієш. А буває, викличуть на якусь нараду в область чи якась серйозна ситуація в місті, яка потребує уваги . У такі дні мене може не бути в депутатській приймальні, але це буває вкрай рідко. І навіть якщо таке трапилось, приймальня все одно відкрита, там знаходиться моя помічниця Юлія – вона всі питання записує, передає мені, і я ними займаюся.

Але, крім роботи в приймальні, потрібно зустрічатися з людьми й на вулицях. У теплий період року, коли дозволяє погода, я ставлю у сквері намет і приймаю людей там. Коли немає людей, просто йду у двори і спілкуюся з кожним – питаю, які проблеми, вивчаю ситуацію. Люди дуже багато розкажуть, що не так. Для того і є депутат, щоб жителі міста через нього, як через провідник, були в контакті з місцевою владою, інформували про ту проблематику, яка існує, давали свої пропозиції, ідеї. Систематичний контакт із людьми – це прямий механізм, який дозволяє щодня покращувати життя міста.

Довідка. Андрій Літвинов у 2016–2019 рр. працював на посаді начальника управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та житлово-комунального господарства Ірпінської міської ради. Депутатом уперше став 30 серпня 2018 р. З кінця жовтня 2019 р. до місцевих виборів 2020 р. був секретарем Ірпінської міськради і виконувачем обов’язків міського голови. У жовтні 2020 р. удруге обраний до міської ради від партії «Нові Обличчя». Радник мера Ірпеня.   


Розмову вела Надія Дроган

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300