Реклама

Будь-яке рішення облради щодо коригування Схеми планування території Київщини буде незаконним, – Сергій Даніш

Photoeditorsdk Export 2021 12 17t122139.963

Будь-яка нова спроба депутатів Київської облради в інтересах столичних забудовників внести зміни до Схеми планування території області буде незаконною. Про це заявив Коцюбинський селищний голова Сергій Даніш.

«З різних джерел до мене надходить інформація, що на найближчу сесію Київської облради зацікавлені особи, які відстоюють інтереси не Київщини, а київських забудовників, знову спробують винести питання щодо коригування Схеми планування території Київської області. Саме тому зараз публічно звертаюся до всіх депутатів облради. Панове, в першу чергу нагадую, що вас обирали мешканці Київщини, зокрема й Коцюбинського, для відстоювання їхніх прав та інтересів. А в коригуванні Схеми планування території Київської області зацікавлені аж ніяк не ваші виборці! Ініціатори цих змін хочуть зовсім стерти межі Київщини зі Схеми планування території, давши можливість усім, кому завгодно, претендувати на її землі! Зокрема і на землю Коцюбинського!» – йдеться в заяві Даніша, опублікованій у фейсбуці.

Селищний голова наголосив, що згідно з результатами державної експертизи, яку пройшла Схема перед її прийняттям 9 вересня, вона відповідає всім нормам і чинному законодавству.

«По-третє, відповідно до статті 15 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності» зміни до схем планування територій вносяться тільки «у разі зміни соціально-економічних показників, на основі яких розроблено схеми планування»! Таких змін не відбувалося, а отже ухвалення будь-якого рішення щодо коригування Схеми планування території Київської області буде незаконним! І крім всього вищесказаного, на сьогодні відповідно до рішення Київського окружного адміністративного суду від 7 грудня Київській облраді заборонено «вчиняти дії, спрямовані на внесення відомостей (змін) до Державного земельного кадастру на підставі проєкту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж селища Коцюбинське Київської області». А отже будь-які ваші рішення щодо коригування Схеми території Київської області, знову ж таки, будуть незаконними!» – підкреслив очільник Коцюбинського.

«Вкотре прошу вас працювати чесно, відкрито, бути свідомими представниками громад Київщини та послідовними у своїх рішеннях! 9 вересня ви затвердили Схему планування території Київської області. 24 листопада своїм же рішенням залишили її без змін. Крапка. Не вірте маніпуляціям та не дайте втягнути себе у незаконні схеми, які зараз вибудовують на користь великого столичного бізнесу!» – закликав Сергій Даніш.

Нагадаємо, затвердження обласною радою 9 вересня ц. р. Схеми планування території Київщини перешкоджає спробам міської влади Києва в інтересах забудовників приєднати до столиці землі Коцюбинського. 24 листопада лобісти київського бізнесу в облраді ініціювали розгляд питання про внесення змін до Схеми, але більшість депутатів за таке рішення не проголосували.   

                                                                              
Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама