Ірпінь подає іншим громадам приклад чесного й ефективного використання бюджетних коштів – ЗМІ

80654754 2635276653425507 8175515280668098560 O 1024x683

Ірпінь подає іншим територіальним громадам приклад чесного й ефективного використання бюджетних коштів. Про це йдеться в статті головного редактора газети «РІО-Бердичів» (Житомирщина) Олександра Доманського.

Зокрема, автор порівнює вартість проєктів будівництва аналогічних станцій знезалізнення води та реконструкції свердловин водопостачання в Бердичеві й Ірпені. Так, бердичівські управлінці замовили розробку проєктно-кошторисної документації спорудження станції знезалізнення та реконструкції кількох свердловин за 850 тис. грн, тоді як Ірпінь витрачає на аналогічні послуги в 6,3 раза менше.     

«Виявляється, що тут є з чим порівняти, адже проєктант, який став переможцем тендеру на 850 тисяч гривень, лише в минулому році робив проєкт ну не такої точно, але дуже схожої станції знезалізнення в місті Ірпінь за !!!! 85 тисяч гривень… Буквально днями в тому ж Ірпені замовили проєктування реконструкції групи свердловин за 50 тисяч гривень», – відзначає автор.

Нагадаємо, нову станцію очищення і знезалізнення води, яка згадується в статті, планують збудувати на вул. Кричевського в ірпінському мікрорайоні Стоянка. Торік там спорудили станцію другого підйому води потужністю 3 тис. кубометрів на добу з резервуарами на 1200 кубометрів.

У серпні цього року в Ірпені на вул. Чехова відкрили найбільшу в регіоні станцію очищення та знезалізнення води. Це вже шоста станція, яку «Ірпіньводоканал» збудував за останні п’ять років.

Як повідомив нещодавно Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, одним із першочергових завдань «Ірпіньводоканалу» на наступний рік є буріння нових свердловин. Він зазначив, що свердловини, які працюють по 10–15 років, дають близько 10 кубометрів води на годину, а продуктивність нових свердловин становитиме 30–35 кубів при такому ж використанні електроенергії.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300