Ірпінь та Коцюбинське стали побратимами

219976513 1966340793541122 3542103211743739482 N

Сьогодні Ірпінський міський голова Олександр Маркушин та Коцюбинський селищний голова Сергій Даніш підписали угоду про побратимство між містом Ірпінь та селищем Коцюбинське. Про це мер Ірпеня повідомив на своїй сторінці у фейсбуці. 

«З 1962 року Коцюбинське було в адміністративному підпорядкуванні Ірпінської міської ради. Ми мали спільну освітню, медичну, культурну та інші сфери.  Мешканці Коцюбинського обирали міського голову Ірпеня і мали своїх представників в Ірпінській міськраді та виконавчому комітеті. Минулого року після місцевих виборів громада Коцюбинського виборола право бути окремою громадою. До цієї справи потужно долучилася і Коцюбинська команда партії “Нові Обличчя”, яка має найбільшу фракцію у селищній раді. Попри тиск потужного лобі столичних забудовників, ласих до Біличанського лісу, команда Сергія Даніша дійшла до вищого керівництва держави і тепер Коцюбинське – самостійне», — написав Маркушин.

Відсьогодні Ірпінь та Коцюбинське будуть втілювати нові спільні проєкти – в інфраструктурному, молодіжному, спортивному та туристичному напрямках.

«Попереду у наших громад безліч спільних цікавих проектів. Зокрема, у молодіжному, туристичному, спортивному, інфраструктурному напрямках. Ми завжди мали сильну підтримку з боку Ірпеня і, я впевнений, матимемо її й надалі», — розповів Сергій Даніш на своїй сторінці у фейсбуці.

Нагадаємо, Ірпінь має побратимські зв’язки з низкою міст світу та України: Мілуокі (США), Борна (Німеччина), Піш (Польща), Алітус (Литва), Паневежис (Литва), Мцхета (Грузія), Молодечно (Білорусь), Сміла (Україна), Переяслав (Україна). 

Найбільш активною є співпраця з німецьким містом Борна, з яким у 2016 році було відновлене партнерство. Ірпінь і Борна реалізовують уже третій крупний спільний проєкт – створення в нашому місті добровільної пожежної дружини. У рамках проєкту в кінці жовтня – на початку листопада минулого року в Ірпені перебувала група німецьких пожежників

У середині жовтня минулого року делегація Ірпінської міської ради на чолі з першим заступником мера Олександром Маркушиним відвідала інше місто-побратим – Мцхету (Грузія), яка щороку 14 жовтня стає епіцентром загальнонаціонального свята Мцхетоба-Светіцховлоба. Візит відбувся на офіційне запрошення керівництва Мцхети.

У День Ірпеня, який відзначали минулого року 21 вересня, привітати ірпінців приїхали делегації з міст-побратимів Алітуса (Литва) та Молодечно (Білорусь).

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300