Ірпінчанка Ірина Коляденко знову стала чемпіонкою України з вільної боротьби

Photoeditorsdk Export 2021 01 31t175606.967

Ірпінчанка Ірина Коляденко здобула золоту медаль на чемпіонаті України з вільної боротьби серед жінок, який завершився сьогодні в Конча-Заспі. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбуці Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

«Ірина Коляденко стає найсильнішою борчинею України в олімпійській ваговій категорії 62 кг. У фіналі вона впевнено перемогла потужну борчиню з Дніпропетровської області з рахунком 12-2. Золота нагорода їде до Ірпеня!» — написав мер і привітав від Ірпінської громади спортсменку та її наставника — заслуженого тренера України Володимира Яременка.

Як зазначив, у свою чергу, депутат міськради Антон Головенко, на шляху до перемоги ірпінчанка здолала дворазову учасницю Олімпійських ігор, чемпіонку світу, заслуженого майстра спорту міжнародного класу львів’янку Юлію Ткач, яка є «одною з найголовнійших суперниць Ірини за перший номер збірної і, відповідно, за право поїхати на Олімпійські ігри в Токіо».

У фінальній сутичці чемпіонату Ірина взяла гору над Ілоною Прокопевнюк із Кривого Рогу — дворазовою чемпіонкою Європи серед жінок до 23 років, призеркою світових і європейських першостей. Нагадаємо, Коляденко перемагала її вже не раз — зокрема, у фіналі чемпіонату України серед жінок до 23 років у серпні минулого року та в Кубку України в грудні 2019-го.

Як повідомлялося, золоту медаль на «дорослому» чемпіонаті України Ірина Коляденко вперше здобула в липні 2019 р. Раніше вона була чемпіонкою в молодших вікових категоріях.

У вересні 2019 р. Ірина виборола «срібло» на чемпіонаті світу серед жінок, який відбувся в Казахстані. У листопаді того ж року й у лютому 2020-го вона стала бронзовою призеркою світової першості серед жінок до 23 років (удруге) та чемпіонату Європи. Раніше, у 2018 р., ірпінська спортсменка також здобула третє місце на юніорському чемпіонаті світу.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300