Ірпінська міськрада виділила 3,5 млн грн на медицину

Photoeditorsdk Export 2020 04 02t133259.649

Ірпінська міська рада виділила понад 3,5 млн грн на підтримку медичної галузі регіону. Це відбулося сьогодні, на засіданні 80-ї позачергової сесії ради.

Депутати зібралися на позачергову сесію, щоби розглянути всього одне питання: воно стосувалося перерозподілу міського бюджету та виділення коштів на медицину. Понад три з половиною мільйони, що мали піти на розвиток інфраструктури міста, перенаправили на підтримку медиків в умовах боротьби з коронавірусом.

Зокрема, кошти виділили на такі потреби:

  • збільшення заробітної плати працівникам протиепідемічної амбулаторії Ірпеня на 200% окладу;
  • придбання кисневого генератора та системи лікувального водопостачання для інфекційного відділення Ірпінської центральної міської лікарні (1 млн грн);
  • засоби захисту та дезінфекції для первинної медичної ланки (370 тис. грн);
  • засоби захисту та дезінфекції для вторинної медичної ланки (100 тис. грн) та ін.

Таке рішення підтримали всі 25 присутніх на засіданні депутатів. Через режим карантину сесія проходила в закритому режимі з онлайн-трансляцією.

«На жаль, та допомога, яку отримали наші медики від держави, просто смішна – п’ять захисних костюмів, ртутні термометри, 500 пар рукавичок і два «Доместоса». Це знущання з лікарів, а не допомога! Лише в нашій протиепідемічній амбулаторії працює більше 30 медиків. Тому зараз для нас першочерговим завданням є підтримка наших медиків та медицини загалом», — зазначив на сесії в. о. Ірпінського міського голови Андрій Літвинов. 

Нагадаємо, в Ірпені створено спеціальну протиепідемічну амбулаторію, яка працює на вул. Михайлівській, 22. Туди мають звертатися всі мешканці міста з ознаками ГРВІ чи симптомами коронавірусу.

Також триває терміновий ремонт інфекційного відділення Ірпінської центральної міської лікарні (м. Буча). Для його проведення об’єдналися влада, громади та підприємці Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Ворзеля та Коцюбинського. Зокрема, в Ірпені вдалося зібрати для цього 7 млн грн. Відкриття оновленого відділення заплановане після 15 квітня.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300