Ірпінські управлінці вивчають діяльність добровільних пожежників у ФРН

76705084 1440275026147704 4576281215732023296 O

Делегація управлінців із Ірпеня на чолі з першим заступником міського голови Олександром Маркушиним перебуває з робочим візитом у німецькому місті Борна. Візит пов’язаний із реалізацією спільного проєкту двох міст-побратимів зі створення в Ірпені добровільної пожежної дружини. Про це Олександр Маркушин повідомив у соцмережі.

«Одним із найбільш важливих результатів міжнародного співробітництва міст-побратимів Ірпінь і Борна (Німеччина) став початок створення добровільної пожежної дружини в Ірпені. Зараз делегація управлінців з нашого міста перебуває з робочим візитом у Борні. Одне з основних завдань – досконале вивчення досвіду роботи німецьких добровільних пожежних частин і напрацювання планів подальшої взаємодії», – зазначив посадовець.

Він зауважив, що «фінансування проєкту «Допомога у добровільній службі – спільні перспективи розвитку добровільної пожежної служби в Україні» здійснюється за підтримки німецького Фонду «Engagement Global» і Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку».

Нагадаємо, як повідомляла раніше радник Ірпінського міського голови з питань міжнародного співробітництва Оксана Сулима, управлінці, пов’язані з організацією ірпінської добровільної пожежної дружини, під час поїздки до Німеччини «проведуть низку консультацій, детально ознайомляться з усіма аспектами функціонування добровільної пожежної служби у ФРН: правовою основою її діяльності, схемою взаємодії з професійними пожежними частинами, принципами фінансування, ґрантовими програмами; дізнаються, як відбувається технічне забезпечення добровільних формувань, набір і підготовка добровольців і т. ін».

Наприкінці жовтня в рамках проєкту Ірпінь відвідала група представників добровільної пожежної служби Борни. Під час їхнього візиту з числа охочих, які подали заявки, відбирали майбутніх добровільних пожежників Ірпеня. Вони пройдуть навчання на базі 36-ї Державної пожежно-рятувальної частини та в навчально-тренувальному центрі Державної служби України з надзвичайних ситуацій у селищі Чабани Києво-Святошинського району. 9–10 найуспішніших курсантів поїдуть у Борну на тижневе стажування в пожежній частині.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300