Із серпня на Київщині почнуть набирати поліцейських офіцерів із цивільних осіб

95 Main

Відтепер поліцейських офіцерів набиратимуть з-поміж цивільних осіб без вікових обмежень. Таке нововведення на Київщині почнуть реалізовувати з серпня цього року. Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов під час підведення підсумків щодо діяльності поліції Київщини за перше півріччя 2021 року.

«Ефективно показав себе на Київщині і проєкт «Поліцейський офіцер громади». Наступний важливий крок у розвитку цього напрямку — набір офіцерів громади з-поміж цивільних осіб без вікових обмежень. Нововведення стартує вже з серпня цього року», — повідомив Андрій Нєбитов.

Нагадаємо, проєкт «Поліцейський офіцер громади» є етапом реформування Національної поліції. На відміну від нинішніх дільничних, «шериф» 80–90% робочого часу перебуває в громаді. Він є доступний для населення, знає мешканців території, яку обслуговує, їхні проблеми та надає якісні поліцейські послуги. 

Варто зазначити, що у січні ц.р. три територіальні громади Приірпіння – Ірпінська, Коцюбинська й Бучанська – зробили вагомий крок до впровадження проєкту «Поліцейський офіцер громади» – уклали Меморандум про співпрацю з поліцією. Начальник Головного управління Нацполіції Київщини закликав голів ОТГ особисто взяти участь у відборі кандидатів на посади поліцейських офіцерів громад.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300