Команда Університету третього віку привезла в Ірпінь дві «бронзи» з міжнародної «Сеньйоріади» (фото)

87813976 630303411080280 6374228137282109440 N

Члени команди ірпінського Університету третього віку «Світ» завоювали два третіх місця на міжнародних спортивних змаганнях – «Сеньйоріаді-2020» – які пройшли в польському місті Рабка-Здруй. Про це повідомила ITV учасниця змагань Світлана Шилова.

«Бронзу» здобули ірпінці Ігор Болан і Світлана Відута – вони продемонстрували неабияку влучність, кидаючи в ціль тенісні м’ячі. Через відсутність снігу ці змагання провели замість запланованої раніше першості з метання сніжків у снігову бабу. 

З тієї ж причини біг на лижах замінили легкоатлетичним забігом на 400 метрів.

Члени ірпінської команди також брали участь у змаганнях зі скандинавської ходьби та спуску з гори на автомобільних шинах (у цьому випадку використовувався штучний сніг).  

За словами Світлани Шилової, перегони зі скандинавської ходьби були незвичайими: на дистанції спортсмени робили зупинки, під час яких відповідали на запитання з історії Польщі та міста Рабка-Здруй. «Зрозуміло, що в цьому випадку ми нічого не могли виграти – давався взнаки мовний бар’єр і незнання тонкощів польської історії», – зауважила учасниця команди.

Загалом у «Сеньйоріаді» брали участь близько 400 спортсменів із різних країн.

Нагадаємо, в Університеті третього віку «Світ», який діє на базі Університету Державної фіскальної служби в Ірпені, отримують нові знання люди, яким за 50. «Сеньйоріада» – це спортивні змагання студентів Університетів третього віку з різних країн. Ірпінська команда з восьми спортсменів брала участь у цьому турнірі вперше. Україну на цих змаганнях також представляли жителі Луцька, Черкас, Дніпра й Кривого Рогу.

Під час перебування в Польщі українці мали зустріч зі студентами Університету третього віку міста Закопане. Спілкування відбулося в мерії міста. Господарі розповіли про свій багаторічний досвід здобуття освіти людьми третього віку, а ірпінці презентували свій Університет, якому лише п’ять місяців.

Наступна «Сеньйоріада» відбудеться в травні цього року в Польщі. Як пояснила Світлана Шилова, вона відрізняється від однойменних змагань, які проводяться взимку: літній турнір включає більше видів спорту; до того ж, він визнаний Міжнародним олімпійським комітетом як офіційна Олімпіада серед людей поважного віку.

Як повідомлялося, 20 лютого вперше в історії Ірпеня місцеву команду урочисто проводили на «Сеньйоріаду». Подія відбулася в приміщенні Університету ДФС.

Фото Світлани Шилової

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

У молодіжному просторі «Ko_Laba» в Ірпені завершили ремонт

Сьогодні, 14:40

Детальніше
Товариство “ВІДВАЖНИХ” представило новий сайт компанії

Сьогодні, 11:42

Детальніше
Ірпінська команда СТК «Сона» перемогла в першому етапі Кубку України з мотокросу

Сьогодні, 10:36

Детальніше
3 роки в'язниці: в Ірпені винесли вирок чоловіку, який ухилявся від військової служби

Сьогодні, 10:24

Детальніше
В Ірпені завершили перший етап капітального ремонту поліклініки, який профінансувала компанія «SOCAR»

Сьогодні, 10:11

Детальніше
На чемпіонаті м. Києва зі спортивного орієнтування спортсмени клубу «Kyiv region O-team» вибороли понад 50 нагород

Сьогодні, 10:00

Детальніше
Студенти з Ірпеня здобули перемогу на Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв

Сьогодні, 09:00

Детальніше
Команда ірпінського спортклубу «Реформа» увійшла до п'ятірки кращих команд з кікбоксингу в Україні

Сьогодні, 08:00

Детальніше
Всі новини
300x300