Міськрада проголосувала за викуп приміщення для створення в Гостомелі повноцінної школи

Photoeditorsdk Export 2019 09 26t172628.231

Депутати Ірпінської міської ради на сьогоднішній сесії проголосували за надання дозволу раді на викуп нежитлового приміщення – першого поверху будівлі в Гостомелі, на другому поверсі якої розташована початкова школа №15. Це дасть можливість створити в цьому будинку – колишній конторі сільськогосподарського ТОВ «Бучанське» – повноцінну школу.

Виступаючи на сесії, депутат Максим Плешко нагадав, що, за незалежною експертною оцінкою, вартість першого поверху площею 584 кв. метри становить майже 5,5 млн грн. «Але завдяки голові Інвестиційної ради Ірпеня Володимиру Карплюку були додаткові переговори з власниками, і вдалося зменшити ціну на 1,7 млн грн. Тобто, ми купуємо це приміщення не за 5,5, а за 3,8 млн грн – економимо для громади кошти», – сказав депутат.

За його словами, «сьогодні Анастасія Вікторівна (Попсуй) і ми цілою делегацією йдемо до нотаріуса і вчиняємо нотаріальні дії з викупу приміщення й отримання у власність громади земельної ділянки під школою; далі готуються документи щодо сусідньої ділянки, яка буде приєднана».

«Ніколи в історії України ніхто не робив те, що ми робимо сьогодні: викуповуємо приміщення з приватної власності і створюємо школу», – підкреслив Максим Плешко. Він також зауважив, що «сьогодні – день гостомельських шкіл».  

Нагадаємо, в серпні ц. р. виконавчий комітет Ірпінської міської ради затвердив звіт із експертної незалежної оцінки вартості першого поверху будівлі в Гостомелі, другий поверх якої займає школа №15. Раніше, в липні, на сесії міськради депутати проголосували за надання згоди на укладання цивільно-правової угоди про дарування в комунальну власність земельної ділянки під цією школою.

Також сьогодні Максим Плешко звернувся до комісії міськради з питань освіти, науки, молоді, спорту й фізичної культури, до управління освіти і науки та управління інфраструктурного розвитку, інвестицій і ЖКГ з депутатським запитом щодо розгляду питання про створення ще однієї загальноосвітньої школи в будівлі, яку нині займають Гостомельська селищна рада й Ірпінський центр творчості дітей та юнацтва.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300