Місто-сад з розумним серцем: бачення розвитку Ірпеня компанією «Gensler»

63bc4180c4c51

У межах проєкту Irpin Reconstruction Summit відбулася зустріч для планування дорожньої карти відбудови Ірпеня. У ній взяли участь 50 кращих спеціалістів світу в галузі архітектури і містобудування. Про це повідомили на сторінці Irpin Reconstruction Summit у фейсбуці.

Під час онлайн-конференції учасники обговорили бачення довгострокової реконструкції Ірпеня, «міста-саду з розумним серцем», запропоноване американською компанією Gensler. Цей план передбачає, що навколишнє середовище, економіка та технології стануть пріоритетами для створення сталого і стійкого міста, яке має перспективи швидкого відновлення та економічного зростання.

«Відбудова Ірпеня має слугувати моделлю для всієї міжнародної спільноти, втілюючи дух стійкості та незламності українського народу в нашому прагненні до свободи», – зазначив голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

В обговорені взяли участь представники різних організацій, зокрема ООН, Комітету регіонів(ЄС), а також фахівці з США, Чилі, Франції, Італії, Великобританії та Німеччини.

На зустрічі фахівці вирішили провести опитування мешканців Ірпеня, щоб отримати інформацію та переконатись, що реконструкція відповідає потребам і бажанням людей, а також унікальним характеристикам міста. Результати опитування стануть основою подальшого плану і наступної зустрічі.

«Наше планування має бути орієнтоване на бачення жителів — людей, які збираються жити в цьому місті та використовувати його інфраструктуру», — прокоментувала Надія Волчанська, старший стратег Gensler.

Також варто зазначити, що у листопаді минулого року компанія «Gensler» та Ірпінський міський голова Олександр Маркушин підписали меморандум про співпрацю, в рамках якого «Gensler» допомагатиме у відбудові міста.

Нагадаємо, що Ірпінська міська рада спільно з Irpin Reconstruction Summit запрошує активних жителів територіальної громади та представників бізнесу переосмислити питання відбудови Ірпеня в співпраці з міжнародними спеціалістами.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300