Новели двох ірпінських письменників увійшли до нової збірки «WorkStory: робота у фокусі літератури»

Photoeditorsdk Export 2021 07 15t135019.913

До нової збірки есе і новел «WorkStory: робота у фокусі літератури», виданої за результатами однойменного міжнародного літературного конкурсу, увійшли твори двох ірпінців – Юрія Щербини та Катерини Ступар. Про це повідомили в Національній спілці письменників України.

Нагадаємо, молоді літератори з Ірпеня стали фіналістами конкурсу в номінації «Новели». Катерина Ступар, яка публікується під псевдонімом Катерина Холод, представила твір під назвою «Теракотова книгарня», а Юрій Щербина (псевдонім Нік Орач) – «Поля Елізія».  

Нову книгу днями презентували в столичному Будинку письменників Кабінет молодого автора НСПУ та відомий прозаїк, голова журі конкурсу Любко Дереш.

«Есе та новели, зібрані в книжці «WorkStory», розповідають про трудові будні представників багатьох професій: журналістів, офіціантів, кондитерів, редакторів, рекрутерів, поліціянтів, педагогів, режисерів і діячів культури, гідів, ріелторів, різноробів, а також українських трудових мігрантів. Кожна з цих історій так чи інакше розкриває реальні події із життя авторів або їхніх близьких і знайомих і є певним зрізом тієї ситуації, яка притаманна нашому часу», – зазначають у Спілці письменників.

Упорядницею збірки є керівниця Кабінету молодого автора НСПУ, секретар Спілки по роботі з молодими авторами Юлія Бережко-Камінська.

Як повідомлялося, всього в конкурсі «WorkStory: робота у фокусі літератури» взяли участь понад 200 авторів із 16 країн світу – України, Канади, США, Німеччини, Італії, Іспанії, Португалії, Данії, Чехії, Польщі, Болгарії, Литви, Ізраїлю, Туреччини, ОАЕ, Грузії. 

Нагадаємо також, що спеціальну відзнаку конкурсу за новелу «Покликання» отримала фіналістка в молодшій віковій категорії, випускниця Ірпінського академічного ліцею Ольга Камінська.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300