Очільник Коцюбинського хоче збудувати тротуар і велодоріжку до Києва

Photoeditorsdk Export 2019 11 07t133210.286

В. о. селищного голови Коцюбинського Сергій Даніш підписав і направив голові Київської облдержадміністрації Олексію Чернишову звернення селищної ради щодо передбачення коштів в обласному бюджеті на будівництво тротуару, велодоріжки й вуличного освітлення вздовж дороги, яка веде до проспекту Палладіна в Києві. Про це Сергій Даніш повідомив у соцмережі.   

«Враховуючи численні звернення мешканців селища та (необхідність) підвищення рівня безпеки дорожнього руху в смт Коцюбинське, я звернувся до голови Київської обласної державної адміністрації щодо передбачення коштів у бюджеті Київської області на 2020 рік на фінансування будівництва тротуару, лінії вуличного освітлення та облаштування велодоріжки по вул. Пономарьова від буд. 18-А до проспекту Палладіна. Балансоутримувачем зазначеної дороги є Департамент регіонального розвитку Київської обласної адміністрації», – написав в. о. селищного голови.

Він пообіцяв «зробити все можливе для позитивного вирішення даного питання».

У листі до голови облдержадміністрації зазначається, що «питання покращення дорожньої інфраструктури вздовж автомобільної дороги, що з’єднує проспект Академіка Палладіна міста Києва та вулицю Пономарьова селища Коцюбинське потребує негайного вирішення». «Вказана автомобільна дорога довжиною 1330 м є основною транспортною артерією із значним дорожнім трафіком автомобільного транспорту, велосипедистів та пішоходів. Для забезпечення комфортного, а найголовніше – безпечного пересування мешканців селища існує необхідність улаштування тротуару, велосипедної доріжки вздовж проїзної частини та перехідно-швидкісної смуги (ПШС) на перехресті з проспектом Академіка Палладіна, а також будівництва лінії зовнішнього освітлення», – йдеться у зверненні.

Загальна сума, яку потрібно передбачити в обласному бюджеті для реалізації цього проєкту – 7 млн. 156 тис. грн.

Нагадаємо, днями в Коцюбинському у дворі будинків №2-Б і №6 по вулиці Пономарьова завершили асфальтування тротуарів і під’їзних доріг. Асфальт на цій прибудинковій території був частково зруйнований під час заміни тепломережі, яка вперше за багато років проводиться в селищі.

Також селищна влада приступає до реконструкції розташованого на тій же вулиці приміщення, яке стане новим корпусом дитсадка «Ластівка». 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300