Олександр Маркушин: Статистика захворюваності й смертності від коронавірусу б’є всі рекорди

249817679 2041399696035231 8396857734003110966 N

Протягом жовтня захворюваність на COVID-19 в Ірпінській громаді (Київщина) зросла в три з половиною рази, а від початку осені від коронавірусу померло більше 80 мешканців Приірпіння. Про це повідомив на своїй фейсбук-сторінці та на телеграм-каналі Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.  

«Вкотре наголошую, що кількість зафіксованих випадків захворювання на коронавірус в Ірпінській громаді збільшується щодня, і зараз статистика б’є всі рекорди. Якщо у вересні їх було близько 350, то від початку жовтня уже 1220. Почастішали випадки важкого перебігу хвороби. Вражає кількість смертей – від початку жовтня їх уже 44! А протягом вересня від коронавірусу померли 37 людей!» – написав мер.

Він зазначив, що в Ірпінській центральній міській лікарні в екстреному режимі обладнали ще 12 ліжко-місць для лікування хворих на COVID-19. «До кожного із них підведено безперебійне постачання кисню із власної кисневої станції, яку ми збудували за кошти громади навесні цього року. Таким чином, у нашому інфекційному відділенні вже 112 місць для пацієнтів з коронавірусом. Випереджаючи ваші запитання, чому не більше, одразу хочу нагадати, що у нас є й чимало інших хворих, які також вкрай потребують належного стаціонарного лікування», – підкреслив Маркушин.

Він закликав мешканців громади «свідомо та відповідально ставитися до ситуації».

«Тих, хто ще не отримав щеплення, прошу вакцинуватися. У кожній із наших амбулаторій працюють пункти щеплень та є вакцина на вибір! Правильно носіть маски, уникайте масових скупчень людей, ретельно мийте руки і будьте здорові!» – наголосив міський голова.

Нагадаємо, для надійного й безперебійного забезпечення киснем пацієнтів інфекційного відділення Ірпінської лікарні там буде встановлено ще один кисневий генератор.

Як повідомлялося, з 30 жовтня в Київській області почне діяти «червоний» рівень епідемічної небезпеки.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300