Олександр Маркушин узяв участь у презентації Європейської спілки міст і регіонів для відбудови України

Eb5938937ae8013d0da2061e66a56947a6bd211aad160fe30edf51f1b63b2e0c

З ініціативи Комітету регіонів ЄС у Брюсселі було представлено Європейську спілку міст і регіонів для відбудови України. Участь у її презентації взяв Ірпінський міський голова Олександр Маркушин. Про це повідомляє Польське радіо.

Мер Ірпеня заявив, що він хотів би, «щоб усі жителі повернулися і щоб сміх дітей знову залунав у всіх куточках міста», але для цього необхідна відбудова.

«Ми в Ірпені зупинили ворога, це місто, яке захищало столицю України, але наше місто за цю перемогу заплатило надзвичайно високу ціну. Понад 50% Ірпеня було знищено, 73% отримали ті чи інші пошкодження», – зазначив Маркушин. Він додав, що всі дитячі садки та школи Ірпеня зазнали руйнувань.

Міський голова також подякував європейським містам за те, що вони прийняли мільйони українців. «Ми будемо зберігати вдячність у своїх серцях назавжди», – сказав він.

Окрім Комітету регіонів ЄС, засновниками Спілки для відбудови України стали чотири українські асоціації місцевого самоврядування та шість європейських асоціацій регіонів і міст. Створення Спілки є відповіддю на заклик Президента України Володимира Зеленського, якого підтримали голови Європейської ради та Європейської комісії Шарль Мішель і Урсула фон дер Ляєн.

«Президент Зеленський звернувся до міжнародної спільноти з проханням установити прямі партнерські стосунки між регіонами та між містами України та Європи, цей запит було продубльовано Українською асоціацією міст та громад», – пояснив керівник Комітету регіонів Євросоюзу Васко Кордейро.

Він підкреслив, що війна спричинила смерть і руйнування по всій Україні, міста, школи та лікарні були знищені, мільйони українців втратили помешкання.

«Спілка забезпечить, щоб усі регіони та всі європейські громадяни виступили одним голосом у справі відбудови України», – наголосив Кордейро.

Ініціатори створення Спілки підкреслили, що вона «залишатиметься відкритою для кожної сторони, яка буде зацікавлена ​​брати участь у її роботі».

Нагадаємо, вчора початок роботи Європейської спілки міст і регіонів для відбудови України обговорювався під час зустрічі Олександра Маркушина та голови Інвестиційної ради Ірпеня Володимира Карплюка з Васко Кордейро.

Виступаючи на пленарній сесії Комітету регіонів Євросоюзу, Олександр Маркушин звернувся до її учасників із проханням реалізувати в Ірпені пілотний проєкт із відбудови українських міст. Також він закликав кожне європейське місто, представлене в Комітеті, допомогти відновити хоча б один із зруйнованих росіянами об’єктів в Ірпені. 

                                                   
Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння та Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

Сьогодні, 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

Сьогодні, 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

Сьогодні, 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

Сьогодні, 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

Сьогодні, 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

Сьогодні, 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

Сьогодні, 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300