Реклама

Продуману систему безпеки ірпінці вважають головним пріоритетом відновлення свого міста (відео)

Продуману систему безпеки ірпінці вважають головним пріоритетом відновлення свого міста (відео)

Американська архітектурна компанія Gensler склала рейтинг пріоритетів, за якими має відновлюватися Ірпінь. Його сформували на основі опитування, яке провели серед мешканців міста. На перше місце ірпінці поставили продуману систему безпеки. Про це йдеться у відеоматеріалі Голосу Америки.

У баченні розвитку і відновлення свого міста на друге місце після надійної системи безпеки мешканці Ірпеня поставили економічну спроможність. На третьому місці, на думку місцевих мешканців, має бути розвиток медичної сфери.

«Відновлення починається зі слухання та розуміння того, як почуваються люди, які їхні прагнення, бачення майбутнього. Очільники міст розуміють, що перемога не є повною, поки не завершиться відбудова, тому що тоді люди знову зможуть жити своїм життям. І ми знаємо, що разом ми зможемо створити ту майбутню Батьківщину, яка надію, радість, процвітання, на які заслуговує народ України», — зазначила директорка Gensler Дайєн Госкінс.

Також до переліку пріоритетних напрямків відновлення міста ірпінці віднесли освіту, житлову інфраструктуру, охоронну сферу, розвиток бізнесу, комунальні послуги та міські служби, громадський транспорт.

Варто зазначити, Gensler бачить довгостроковий розвиток Ірпеня як «міста-саду із розумним серцем». Такий план представники компанії презентували на онлайн-конференції проєкту Irpin Reconstruction Summit для планування дорожньої карти відбудови Ірпеня. У ній взяли участь 50 кращих спеціалістів світу в галузі архітектури і містобудування.

Меморандум про співпрацю між Ірпінською міською радою та Gensler було підписано у листопаді минулого року. Зараз фахівці компанії допомагають розробляти майстер-план розвитку громади.

Нагадаємо, під час візиту до Вашингтону Ірпінський міський голова Олександр Маркушин та голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк провели кілька робочих зустрічей із керівництвом та фахівцями Gensler. Там створили окрему команду, яка працює над відновленням Ірпеня.  

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!