Проти Зіневича відкрили кримінальне провадження за самозахоплення бучанської вулиці

Photoeditorsdk Export 2019 12 23t112818.213

Ірпінський відділ Києво-Святошинської місцевої прокуратури вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про відкриття кримінального провадження щодо самозахоплення власником інтернет-провайдера «Бест» та інформагенції «Погляд» Олексієм Зіневичем вулиці Ганни Барвінок у місті Буча Київської області. Про це повідомляє «Правда Ірпеня».

Кримінальне провадження відкрите за ч. 1 ст. 197-1 КК України. Санкція статті передбачає штраф від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців. Справа була внесена до ЄРДР 19 грудня цього року під №42019111200000893.

Як повідомлялося, Олексій Зіневич загородив бучанську міську вулицю Ганни Барвінок, здійснивши її самозахоплення. Міська влада Бучі, Києво-Святошинська місцева прокуратура та, зокрема, її Ірпінський відділ довгий час на цей факт не реагували. 10 грудня Ірпінський міський суд зобов’язав прокуратуру відкрити кримінальне провадження.

Нагадаємо, Олексій Зіневич отримав через підставних осіб 1,6 га землі в Лісовій Бучі. Ділянки були виділені Бучанською міськрадою на чотирьох працівників «Бесту», а згодом переписані на рідну сестру Зіневича. Ще до завершення процедури виділення цих ділянок Зіневич вирізав там дерева та побудував маєток, який обгородив, всупереч будівельним нормам, чотирьохметровим парканом.

У зв’язку з цими порушеннями він став фігурантом низки кримінальних проваджень. Ірпінський міський суд за клопотанням заступника прокурора Київської області арештував ділянки Зіневича. Його сестра Наталія намагалася оскаржити це судове рішення в Апеляційному суді Київської області. 20 листопада Апеляційний суд розглянув скаргу та залишив ділянки під арештом. Це дозволить захистити цю землю від подальшого перепродажу. Тим часом на ділянках Зіневича продовжується будівництво.

Як повідомляли ЗМІ, через розслідування у зв’язку з незаконним виділенням землі, а також тиск на свободу слова США позбавили Зіневича візи.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

Сьогодні, 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

Сьогодні, 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

Сьогодні, 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

Сьогодні, 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

Сьогодні, 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300