Срібло на вагу золота: Ольга Лящук і її тренер розповіли про турнір зі стронгмену у США

Photoeditorsdk Export 2021 11 30t105000.634

На світовому фестивалі «SBD Official Strongman Games», який нещодавно пройшов у США, українці Ользі Лящук забракло лише одного балу до золотої нагороди. Попри травму стегна, яка трапилася на початку змагань, Ольга успішно конкурувала з надзвичайно сильними суперницями. Про це йшлося в програмі ITV «По суті» за участю спортсменки та її тренера Олександра Соколинського.

«Була травма стегна, і це заважало більше зосередитися на змаганнях. Довелося застосовувати препарати, які знімають біль, тому що він був присутній весь час – навіть коли не було навантаження. Але я зібралася на останній вправі й видала дуже хороший результат, який не зміг повторити ніхто: я підняла всі кулі, які були заявлені в протоколі змагань. Останню кулю – 146 кг – не підняла жодна спортсменка, яка брала участь у змаганнях», – розповіла Ольга.

«У кожній кваліфікаційній вправі Ольга виступила вище своїх сил. У неї був надрив стегна, і ми розуміли, що це непросто, – зазначив Олександр Соколинський. – Нам трапилася дуже міцна суперниця з Уельсу Ребекка Робертс – її вага 185 кг. В Ольги завжди 84 кг, і вона набирає вагу, щоб якось протидіяти таким атлеткам. Уявіть собі боксерів в абсолютній категорії – якщо вийде боксер вагою 180 кг і, наприклад, наш Усик – 100 кг. Розмір ноги в цієї Ребекки Робертс 47-й. Зріст – 1,9 м. Я поруч із нею – просто хлопчина, хоча я теж важу 95 кг, не такий уже й маленький. Ще була одна дуже сильна суперниця з Пуерто-Ріко – Інез Каррасквілло. Вона має практично такі ж кондиції, як Ольга, трішки більшу вагу, і вона була то на першому місці, то на третьому – аж до останніх вправ. А от в естафеті Ольга виграла у всіх, і потім ще виграла з кулями – це дало нам змогу чітко залишитися на другому місці, і лише одне очко нас відділило від першого місця. І це (срібна нагорода) було на вагу золота».      

Гості програми відзначили, що в кожній вправі під час змагань Ольга Лящук установила особисті рекорди.

«Вона дійсно в кожній вправі зробила рекорд для себе. І я точно можу сказати, що в Україні те, що зробила Ольга Лящук, поки що, на жаль, ніхто з жінок повторити не зможе. Тому кожна вправа була рекордною. І тому виходить, що Ольга виступила взагалі ідеально. Якщо ще й брати до уваги і травму, і ковід, яким вона перехворіла повноцінно навесні», – підкреслив Олександр Соколинський.

Він також зауважив, що Ольга Лящук, яка у 2019 й 2020 роках виборювала титул найсильнішої жінки планети, продовжує очолювати світовий рейтинг. «Те, що вона посіла друге місце, ніяк не змінило її позицію», – пояснив тренер.

Незабаром українська спортсменка розпочне підготовку до світових змагань «Arnold Strongman Classic», які відбудуться у США в березні наступного року.

Нагадаємо, цьогоріч Ольга Лящук стала жителькою Ірпеня.

26 листопада, після фестивалю «SBD Official Strongman Games», Ірпінський міський голова Олександр Маркушин на сесії міськради вручив спортсменці подяку та грошовий сертифікат на 50 тис. грн.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300