У Бучанській міськраді підтвердили, що Зіневич захопив вулицю в Лісовій Бучі

Photoeditorsdk Export 2020 01 13t210423.178

У Бучанській міській раді (Київська область) підвердили, що власник інтернет-провайдера «Бест» і телеканалу «Погляд» Олексій Зіневич самовільно захопив у Лісовій Бучі вулицю Ганни Барвінок. Про це йдеться в листі міськради, підписаному заступником міського голови, повідомляє «Правда Ірпеня».

«Виконавчими органами Бучанської міської ради дане питання було розглянуто з виїздом на місце», – йдеться в документі. Зазначається, що під час огляду вулиці Ганни Барвінок було встановлено, що має місце її перекриття власником садиби без будь-яких дозвільних документів.

Заступник мера запевнив, що «Бучанською міською радою будуть проведені відповідні заходи, спрямовані на вирішення питання».

Нагадаємо, Києво-Святошинська прокуратура та, зокрема, її Ірпінський відділ довгий час узагалі не реагували на факт самозахоплення вулиці. «Правозахисникам через бездіяльність Ірпінської прокуратури та Києво-Святошинської місцевої прокуратури довелося отримати відповідні судові ухвали про відкриття кримінальних проваджень», – пише «Правда Ірпеня».

На початку грудня голова Ірпінського міського суду Людмила Саранюк зобов’язала прокуратуру відкрити з цього приводу кримінальне провадження. 19 грудня Ірпінський відділ Києво-Святошинської прокуратури вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 197-1 КК України. Санкція статті передбачає штраф від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців. 

Нагадаємо, Олексій Зіневич є фігурантом низки кримінальних проваджень щодо незаконного виділення землі, які розслідуються Ірпінським відділом поліції та слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Київській області.

Раніше Зіневич отримав 1,6 га землі в Лісовій Бучі. Низка ділянок, розташованих поруч, була виділена на підставних осіб. Ще до завершення цієї процедури Зіневич обгородив усю територію чотирьохметровим парканом, вирізав там дерева і побудував собі маєток.

За клопотанням заступника прокурора Київської області Ірпінський міський суд арештував ці земельні наділи. Сестра Зіневича Наталія намагалася оскаржити це рішення в Апеляційному суді Київської області, проте суд 20 листопада 2019 року залишив ділянки під арештом.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Всі новини
300x300