У Парижі відкрилася фотовиставка «Зруйнований, але нескорений Ірпінь» (фото, відео)

Photoeditorsdk Export (4)

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин відкрив сьогодні в столиці Франції фотовиставку «Зруйнований, але нескорений Ірпінь». Основу експозиції складають світлини, на яких відображені масштабні руйнування міста російськими загарбниками.

Також представлені фото, які свідчать про масові вбивства окупантами мешканців Бучі. Крім світлин, на виставці експонуються воєнні артефакти – те, що залишилося від речей мирних жителів Ірпеня після приходу рашистів.

«Я вдячний всім, хто був сьогодні разом із нами. Особлива вдячність Тетяні Близнюк та її донькам Заріні та Анастасії, які публічно розповіли про жорстокі злочини рашистів у нашому місті. Батько дівчат Олександр Литкін загинув, захищаючи Ірпінь. З перших днів війни він долучився до територіальної оборони міста», – зазначив Олександр Маркушин на своїй сторінці у фейсбуці після відкриття виставки.

«До 5 березня я разом із дочками знаходилися в Ірпені. Не хотіла залишати Сашу і виїжджати з міста. Та 4 березня прилетів снаряд поруч із тою будівлею, де ми ховалися. Вибило вікна і пошкодило дах. Мене, Анастасію й Заріну українські військові вивозили під обстрілами “Градів” та іншої артилерії. Поки ми бігли до автомобіля, декілька разів міни прилітали зовсім поруч. Ми падали на землю, я собою закривала дітей і молилася так, як ніколи до цього. Дуже боялася за дітей, щоб вони вижили і щоб не злякалися, коли будуть скидати моє тіло з себе, якщо я загину. Через постійний обстріл ми не могли навіть встати в повний зріст і повзли… Саша загинув в Ірпені на героїчному блокпосту “Жираф” 13 березня. Ця звістка вибила мене з життя на декілька тижнів…», – розповіла Тетяна Близнюк.

«Завдячуючи таким мужнім хлопцям, як Олександр, наше місто витримало ворожу навалу. Ми його обов’язково відновимо, відбудуємо і зробимо ще кращим! – наголосив мер Ірпеня. – Зараз робимо все можливе в пошуках необхідного фінансування».

Фотовиставка працюватиме два тижні.

Нагадаємо, 3 і 4 червня в одній із будівель Європейського парламенту в Брюсселі працювала виставка «Irpin. Invincible», присвячена обороні Ірпеня та життю частини міста в окупації.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300