Учні Ірпінського академічного ліцею вивчають жестову мову (відео)

242793793 348911787019897 4689758792953083770 N

Учні Ірпінського академічного ліцею факультативно вивчають жестову мову. Про це розповідається в сюжеті телеканалу «1+1», знятому з нагоди Міжнародного дня людей з вадами слуху та Міжнародного дня жестових мов.

Знімальна група побувала на занятті з мови жестів, яке проводила випускниця ліцею Віра Магдалінчук. Систему спілкування з людьми, позбавленими слуху, Віра й сама опанувала недавно. У листопаді минулого року ліцейна команда «Варяги» перемогла у Всеукраїнському освітньому конкурсі «Відкривай Україну» зі своїм проєктом «Україна говорить жестами».  

«Ми спілкувалися з людьми, які є носіями жестової мови, знайшли словники жестової мови. І так потрошки знаходили знання з різних джерел», – розповідає Віра Магдалінчук.

Ліцеїсти навіть створили чат-бот у месенджері «Телеграм», який допомагає порозумітися з людьми, що живуть у повній тиші.

За словами педагогині-організаторки ліцею Наталії Шмарко, зусилля «Варягів» і їхніх послідовників головним чином спрямовані на популяризацію вивчення жестової мови.

Нагадаємо, торік учні Ірпінського академічного ліцею ініціювали в соцмережах великий челендж «Дактилюй», учасники якого представлялися мовою жестів. Цю ініціативу підтримали українські зірки.

Також ліцеїстки записали жестовою мовою декілька віршів Ліни Костенко та презентували свої роботи на фестивалі «Жінки-дисидентки в українській історії».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300