Реклама

В Державному податковому університеті обговорили розвиток економічної журналістики (відео)

 Економічна журналістика. Чи є вона сьогодні в Україні? Як впливає на суспільство і чи впливає взагалі? На думку відомого журналіста Андрія Куликова, економічна журналістика надає розуміння того, що відбувається в країні. Але сьогодні вона втратила позиції.

Андрій Куликов, журналіст:

 «Є враження, що економічна журналістика, як і деякі інші підгалузі нашої загальної справи, не те, щоб занепала, а відійшла на задній план».

Ця думка пролунала під час  регіональної дискусії в Державному податковому університеті. З 2017 року тут готують журналістів та вперше в Україні відкрили окрему магістерську програму «Економічна журналітика».

Дмитро Серебрянський, в.о. ректора Державного податкового університету:

«Ця тема доволі таки непроста, оскільки економічна журналістика потребує багатьох навичок і багатьох знань, які поряд із самою журналістикою, потребують поглиблених знань економічних процесів, логіки економічних процесів, фінансовій системі».

На захід запросили медійників, економістів, студентів,  викладачів. Учасники могли долучитися як офлайн, так і онлайн. Спікери здебільшого ділилися своїм життєвим досвідом та секретами професійної майстерності.

Наталія Зикун, декан факультету соціально-гуманітарних технологій ДПУ:

«Сьогодні з нами були один із найвідоміших економічних журналістів Андрій Яніцький, який, доречі, став мабуть хрещеним батьком нашої освітньої програми «Економічна журналістика». Він її рецензував перш, ніж ми запустили її в аудиторії, в освітній процес».

Андрій Яніцький, директор із розвитку онлайн-медіа «Espresso.tv»

«Коли я вчився на журналіста, я не розумів, які бувають спеціалізації в журналістиці. Сьогодні якщо ти хочеш конкурувати на ринку праці як журналіст, ти маєш все ж таки мати якусь родзинку і вміти щось, що не вміють інші».

Організаторами заходу стали  Комісія з журналістської етики разом із факультетом соціально-гуманітарних технологій Державного податкового університету. Студенти говорять: дискусія вийшла цікава та дуже пізнавальна. 

Артем, студент ДПУ:

«Я прийшов сюди з запитання, на які мені потрібні були вже  відповіді для розуміння дипломної роботи, і як мешканця Ірпеня в той же час, тому що це взаємопов’язаний процес. І висвітлення економічних процесів і їхній результат».

Олена, студентка ДПУ:

«Для мене, як для журналіста, дізнатися цікавинки, поспілкуватися з фахівцями було дуже цікаво. Тому вдячна податковому за такий досвід і за те, що маю можливість навчатися не лише теорії, а й на практиці дізнаватися для себе інформацію, для того щоб в майбутньому стати фахівцем».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама