Реклама

В Ірпені вшанували ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС (відео)

У парку імені Володимира Правика в Ірпені відбувся мітинг-реквієм з нагоди 37-х роковин Чорнобильської аварії. Рятувальники вшанували своїх колег-ліквідаторів тривожними гудками пожежно-рятувальних машин.

Іван Мариць, заступник начальника ВЗНС Бучанського РУ ГУ ДСНС України у Київській області:

«Ми вшановуємо сьогодні цю пам’ять і дякуємо всім нашим колегам, героям Чорнобиля, вогнеборцям, які першими стали на захист життя та здоров’я цілої планети. Вічна слава нашим героям».

Сергій Герасименко, голова фонду «Інваліди Чорнобиля»:

«Для мирного атому 37 років — це зовсім нічого. А для нас, ліквідаторів, які виконували ті роботи, які були потрібні для ліквідації, 37 років — це дуже багацько. І ви бачите сьогодні і з кожним роком все менше і менше приходить тих людей, які віддали і життя, і здоров’я, для того, щоб ми могли жити і боротися з проклятим рашизмом, який також хоче заволодіти землями України».

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин вручив ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС подяки за мужність, героїзм та самовідданість.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Усі оці болячки, які є у вас, це ж не просто так. Це від того, що ви у той день, у квітні,не задумуючись, поїхали рятувати нас всіх. Якщо би ви тоді цього не зробили, то не було б й Ірпеня, і України скоріше за все. Але ціна тієї перемоги над атомом тоді — це ваше здоров’я. Ви наші герої і вас точно можна рівняти з хлопцями, які зараз захищають Україну на сході. Бо тоді ви пішли і захистили, і врятували нас».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама