Реклама

В Ірпені запрацювала нова амбулаторія №7 (відео)

В Ірпені на вулиці Університетській повноцінно запрацювала нова амбулаторія сімейної медицини №7. Уже в перший робочий день лікарі прийняли більше 80 пацієнтів.

Сергій Горошко, завідувач амбулаторії:
«Ми забезпечені повністю всім обладнанням згідно з табельним оснащенням наших кабінетів. Є й кардіографи, й пульсоксиметри, тонометри, термометри – все, що необхідно для роботи сімейного лікаря, є».

Паралельно з прийомом пацієнтів триває процес укладання декларацій. Люди так поспішають це зробити, що біля медзакладу створюється черга.

Місцеві мешканки:
«А раптом потім у лікарів місця не буде».
«Я вчора їздила в іншу амбулаторію – там уже немає місць до сімейних лікарів».

Лікарі  запевняють, що ажіотаж штучний, і для його створення немає жодних підстав, адже ця амбулаторія може обслуговувати до 18 тисяч пацієнтів. Тому без медичного обслуговування не залишиться ніхто.

Андрій Левківський, директор Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги:
«На сьогодні в амбулаторії вже працюють двоє сімейних лікарів – по 1800 декларацій кожен може взяти на обслуговування. Також є два лікарі-педіатри – це по 900 декларацій. Із наступного тижня буде працювати ще лікар-терапевт. Це ще 2000 декларацій. Є два лікарі, які зараз знаходяться на стажування, і за два-три місяці вони закінчують стажування. І ми продовжуємо рекрутувати до нас іще медичні кадри, лікарів».

А щоб скоротити час на укладання договорів, в амбулаторії радять попередньо зайти на сайт irpin-med.center чи сайт Національної служби здоров’я України. Там є багато порад стосовно укладання декларацій. 

Андрій Левківський:
«Також є така опція – зареєструвати себе в електронному кабінеті на сайті helsi.me, де ви можете залишити всі свої дані – і серію паспорта, й ідентифікаційний код, і номер телефону і коли прийдете сюди укладати декларацію, процес буде більш оптимальний і займе менше часу».

В амбулаторії звертають також увагу: якщо ви переукладаєте декларацію і з якихось причин змінюєте свій номер телефону, обов’язково маєте звернутися на сайт Національної служби здоров’я України й заповнити необхідну онлайн-форму. Протягом 10 днів НСЗУ здійснить автоідентифікацію, і лише тоді можна буде укласти декларацію з новим номером.

Андрій Левківський:
«Чому це важливо? Тому що з 1 жовтня починають працювати електронні лікарняні. Наш заклад уже перейшов на електронні лікарняні. Електронний лікарняний підвязується до номера телефону, який вказаний у декларації».

Лікарі також просять обирати ту амбулаторію, яка знаходиться поруч із місцем проживання. Це буде зручно не лише пацієнтам, але й дозволить медикам оперативно вирішувати їхні проблеми.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама