В Україні лабораторно підтверджено ще два випадки COVID-19

T700

Станом на сьогодні в Україні зафіксовано вже три лабораторно підтверджені випадки захворювання, викликаного коронавірусом. Про це, посилаючись на інформацію Центру громадського здоров’я України, повідомив у фейсбук-групі «Сімейний лікар. Ірпінь» головний лікар Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський.  

«Сьогодні за результатами дослідження вірусологічної референс-лабораторії Центру громадського здоров’я України отримано 2 позитивні результати на COVID-19. Загалом станом на 12 березня в Україні зафіксовано 3 лабораторно підтверджені випадки нової коронавірусної інфекції: Чернівецька (2) та Житомирська (1) області», – зазначив він.

«Щоб захистити себе:

  • уникайте контакту з людьми із симптомами ГРВІ. Мінімальна дистанція — 1,5 метра;
  • не торкайтеся свого обличчя, зокрема очей, носа та рота;
  • термічно обробляйте продукти; не їжте сире м’ясо, м’ясні субпродукти та яйця;
  • у разі появи перших симптомів ГРВІ невідкладно телефонуйте до свого сімейного лікаря або реєстратури!» – порадив Андрій Левківський.

Нагадаємо, щоб запобігти поширенню коронавірусу, в Ірпінському регіоні оголосили карантин з 13 березня по 3 квітня. Таке рішення ухвалили на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Сьогодні для медичних закладів Ірпінського регіону додатково закупили системи індивідуального захисту для роботи з пацієнтами з підозрою на COVID-19. Також закупили спеціальні дезінфікуючі засоби для обробки місць масового скупчення людей. 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300