В Укрзалізниці пропонують аналог берлінського S-Bahn у напрямку Ірпеня та інших міст-супутників

КартинкаЕП

Економічна правда в своїй аналітичній статті підняло одну із головних проблем столиці – транспортних колапсів та величезного пасажиропотоку. ЗМІ висвітлює думки топ-чиновників та експертів щодо її вирішення.

ITV публікує деякі з них.

Євген Кравцов, Голова правління АТ «Укрзалізниця», вважає, що розвантажити столичні автошляхи можна за допомогою залізничного приміського сполучення. Такий проект вже розроблений в компанії і передбачає повне оновлення рухомого складу приміських поїздів столичного вузла. Він з’єднує Київське залізничне кільце, довжиною у 52 км, якою рухається Київська міська електричка і ближнє передмістя в напрямку Ірпеня, Білої Церкви та Фастова, а також Броварів, Борисполя та Обухова.

«Проект повного якісного оновлення приміського сполучення Київського вузла недорогий, всього кілька мільярдів гривень. Це формат ефективного завезення і вивезення пасажирів у години пік з інтервалом 10-15 хвилин з розширенням інфраструктури Києва та Київського вузла», — пояснює Кравцов та наводить приклад для наслідування міську швидкісну залізницю у Берліні, — «Говорячи простою мовою, ми б хотіли зробити київський S-Bahn«.

У КМДА транспортна проблема столиці – одна із головних, яку київська влада хоче вирішити через створення Київської агломерації.

У грудні 2017 року Київрада ініціювала створення місцевої асоціації «Київська агломерація», але ініціатива не знайшла підтримки. З 19 міст та сіл, суміжних з Києвом, ідеєю зацікавилися лише Обухів та Бориспіль.

«Києво-Святошинська районна і Київська обласна ради повідомили, що підстави для утворення асоціації відсутні», — відповіла КМДА на запит ЕП.

Але перший заступник голови КМДА Микола Поворозник упевнений, що після створення Київської агломерації, інвестори будуть зацікавлені у будівництві метро до передмістя.

Як відомо, Голова Інвестиційної ради Ірпінської міської ради Володимир Карплюк запропонував своє бачення у вирішенні проблеми великого пасажиропотоку з передмістя до Києва. Зокрема, він заявив про готовність Ірпеня до співфінасування з Києвом будівництва смуг для громадського та велотранспорту.

Щоби звернути увагу мера Києва Віталія Кличка до  вирішення транспортної проблеми між Києвом та передмістям ірпінці на чолі з Володимиром Карплюком організували велопробіг від вулиці Університетська в Ірпені до мікрорайону Академмістечко у Києві.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Ірпінський спорстмен Володимир Кульківський став переможцем Чемпіонату Європи з гирьового спорту

Сьогодні, 10:58

Детальніше
Ірпінська міська рада задовольняє лише 32% запитів на публічну інформацію — "Доступ до правди"

Сьогодні, 10:07

Детальніше
Ірпінський депутат Артем Гурін погрожував фізичною розправою своїй колезі та її родині

22 Apr 22:57

Детальніше
В Ірпінському музеї відкрилася великодня виставка (відео)

22 Apr 15:54

Детальніше
На вул. Соборній в Ірпені ремонтують дорожнє покриття

22 Apr 15:09

Детальніше
Завтра Ірпінська громада прощатиметься з 51-річним Валерієм Остапчуком (позивний «Туркмен»)

22 Apr 12:59

Детальніше
Спортсмени з клубу «Kyiv region O-team» привезли 27 нагород з Чемпіонату України зі спортивного орієнтування

22 Apr 09:30

Детальніше
Працівники Мунварти витягнули фуру, яка застрягла на ґрунтовій дорозі (відео)

22 Apr 08:44

Детальніше
Всі новини
300x300