Володимир Карплюк: «Розкрадачка грантових коштів вирішила «підмочити» репутацію Літературної премії Ірпеня»

Photoeditorsdk Export 2021 09 10t155614.935

Колишня журналістка Ірина Федорів – соратниця ексголови Коцюбинського Ольги Матюшиної, яку судять за розкрадання бюджетних коштів – спробувала кинути тінь на Літературну премію Ірпеня. Про це написав на своїй сторінці у фейсбуці ініціатор заснування премії, голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

«Після того, як скандальну чорну піарницю і розкрадачку грантових коштів з руху «Чесно» Ірину Федорів та ексголову селища Коцюбинське Ольгу Матюшину повели до суду в рамках кримінального провадження, ми думали, що вони накивали п‘ятами. Але вони знову вилізли з тіні майбутніх ґратів і почали «мочити» імідж міста Ірпінь. Ірина Федорів цього разу вирішила «підмочити» репутацію Літературної премії Ірпеня. Цього року ми вручили трьом авторам цю премію у номінаціях «Проза», «Поезія» та «Література для дітей». Загальний преміальний фонд склав 160000 гривень. Це мої приватні кошти, які вирішив виділити на преміювання авторів ще невиданих творів. Літературна премія Ірпеня стала третьою в Україні премією за розміром грошової винагороди і чудовою мотивацією для авторів-початківців. Учора під час святкування 30-річчя Національної спілки письменників України я оголосив, що ми прийняли рішення додати ще одну номінацію (з вагомим преміальним фондом) – за вже видану книгу українських авторів. Це не дало спокою коцюбинським крадійкам, які розікрали кошти громади, виділені на ремонт даху Будинку культури та на реконструкцію стадіону у Коцюбинському», – зазначив Карплюк.

За його словами, «поки одні люди підтримують відродження та розвиток культури на всеукраїнському рівні, інші розкрадають місцевий бюджет на рівні селища і кошти донорських організацій – на міжнародному рівні».

«Принагідно запрошую громаду селища Коцюбинське, всього Приірпіння та журналістів загальнонаціональних ЗМІ на судове засідання, що відбудеться 15 вересня 2021 року о 13:45 за адресою: Ірпінський міський суд, місто Ірпінь, вулиця Мінеральна, 7. Думаю, на цей суд не побоїться прийти аферистка Ольга Матюшина та її поплічниця Ірина Федорів. Настав час не мовчати!» – додав Володимир Карплюк.

Нагадаємо, в судовій справі, яка розглядатиметься 15 вересня, йдеться про розкрадання держсубвенції в розмірі 749,5 тис. грн, яка призначалася для будівництва в Коцюбинському по вул. Бакала, 1 майданчика для мініфутболу. Матюшина підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Цей злочин карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з можливим штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Це не єдиний випадок доведених фінансових зловживань Ольги Матюшиної на посаді селищної голови Коцюбинського. Зокрема, вона перерахувала фірмі-підряднику понад 680 тис. грн держсубвенції на капітальний ремонт даху Будинку культури, який, де-факто, не був виконаний. Цей факт у результаті аудиту довела Рахункова палата України.

За інформацією ЗМІ, Ірина Федорів просувала Матюшину на посаду селищного голови і потім активно впливала на її діяльність.

                                                   
Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300