Реклама

Є карти території Київщини 65-х років, де зазначено, що територія Біличанського лісу визначена за Київщиною, — Володимир Карплюк

Є карти території Київщини 65-х років, де зазначено, що територія Біличанського лісу визначена за Київщиною, — Володимир Карплюк

Голова Інвестиційної ради Ірпеня та ексмер міста Володимир Карплюк розповів, для чого і ким знову розганяється тема багаторічної боротьби між Києвом та Київською областю за територію Біличанського лісу.

«Київська влада, використовуючи свої безмежні можливості, зв’язки, вплив, до речі, й правоохоронців, десятками років робить спроби забрати цю територію у Київської області. Бо досі офіційно ця земля не є Києвом! Якби так було, то це питання було б давно закрито і не підіймалося б як от зараз. ПРАВДА ТАКА: є карти території Київщини 65-х років, де чітко зазначено, що ця територія визначена за Київщиною. І це факт», — розповів Володимир Карплюк.

За його словами, Київ хоче офіційно привласнити Біличанський ліс через можливість столичної влади збільшити коефіцієнт зелених насаджень міста. А це одразу дає їй змогу давати ще більше нових дозволів на забудову центру Києва. Тому голова Інвестради вважає, що київські забудовники, які зацікавлені у забудові столиці, проплачують псевдоактивістів та всіх, хто їм підіграє.

«А тепер з приводу псевдоактивістів, таких, як пані Федорів та всіх, хто їй підіграє. На мою особисту думку, їх однозначно проплачують київські забудовники, які зацікавлені в забудові Києва. Ні більше, ні менше. Інших причин у пані Федорів та компанії так надриватися довкола Біличанського лісу немає. Адже про якусь забудову цієї території не йдеться! І з приводу звинувачень у мою сторону, з приводу того, що я хотів забудувати територію Біличанського лісу. Так, свого часу, я справді купив там земельні ділянки. Однак, щойно піднялася вся ця історія з хетом, я відразу відмовився від ідеї і ніколи не робив жодних спроб щось там будувати. Цього й ніколи не буде, бо Біличанський ліс уже є Національним парком. Крапка. От і все, що треба знати кожному», — наголосив Карплюк.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!