Збереглася лише чавунна піч. Валерій Харчишин із «Добробатом» розбирає руїни своєї оселі в Гостомелі (відео)

Photoeditorsdk Export (3)

У телепрограмі «Сніданок з 1+1» вийшов сюжет про те, як відомий український рок-музикант, лідер гурту «Друга Ріка» Валерій Харчишин разом із волонтерами проєкту «Добробат» розбирає руїни свого будинку в Гостомелі.

«Перша думка – слава Богу, що мене тут не було. А потім летять картини, спливають усі деталі: як я будував, як я вперше тут залишився, як пса сюди приніс, як Ванька бігав із сосискою по першому поверху, як я судився за землю, коли були земельні проблеми – це все пролетіло в одну мить», – згадує артист свій перший приїзд до зруйнованого рашистами будинку.

Унаслідок влучання снаряда оселя була знищена дощенту, врятувати вдалося лише піч. «Вона чавунна, її не повело, не покрутило від такої температури – чавун витривалий. Я її зашліфував, зачистив і відновив повністю», – розповів Валерій.

«Мої діти живуть у Варшаві. Повернутися в Україну теоретично можна, але проблема навіть не в тому, що час від часу в нас загострюється ситуація, летить, прилітає, а в тому, що повертатися немає куди», – каже музикант.

За його словами, він планує відбудувати не лише будинок, куди повернуться його діти, але й разом із благодійним фондом допомогти іншим людям, які теж втратили домівки.

Нагадаємо, наприкінці березня ц. р. Харчишин повідомив про те, що збудований ним будинок згорів унаслідок російського обстрілу. На думку музиканта, влучання снаряда в його садибу могло бути наслідком роботи ворожого корегувальника.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300