«Добробат» розбирає руїни будинку Валерія Харчишина в Гостомелі (фото, відео)

Photoeditorsdk Export 1 18

Волонтери проєкту «Добробат» організували розбір завалів приватного будинку соліста гурту «Друга Ріка» Валерія Харчишина. Спільно з рок-музикантом та ірпінськими волонтерами «Добробат» кілька днів поспіль попрацював над розбором руїн будинку, що постраждав від російської агресії.

Нагадаємо, наприкінці березня ц. р. Харчишин повідомив про те, що збудований ним будинок згорів унаслідок російського обстрілу. На думку музиканта, влучання снаряда в його садибу могло бути наслідком роботи ворожого корегувальника.

Від початку війни гурт «Друга Ріка» активно займається волонтерською діяльністю. У квітні-червні він провів благодійний тур містами Європи «Хто, якщо не ми?», зібравши майже 3 мільйони гривень на потреби України. Команда виступала в Литві (Вільнюс), Латвії (Рига), Естонії (Таллінн), Чехії (Прага, Брно), Франції (Париж, Ніцца) та Польщі (Краків, Вроцлав, Гданськ, Лодзь, Варшава). Музиканти збирали кошти для військовослужбовців 95-ї Окремої десантно-штурмової бригади та Окремого батальйону спецпризначення ЗСУ.

На початку жовтня гурт передав 100 тис. грн Благодійному фонду «Вектор – оптична лабораторія», який ремонтує оптичні прилади для ЗСУ. Кошти були отримані від продажу квитків на концерт «Інша ріка» в Києві та в результаті збору, оголошеного в соцмережах.

Також Валерій Харчишин виступив на презентації Фонду відновлення Ірпеня та став одним із перших його медіаамбасадорів.

Кожен у своєму полі професійної чи творчої діяльності може наближати перемогу або полегшувати боротьбу. «Музикант Валерій Харчишин, волонтери «Добробату» – гідні приклади для наслідування. В Ірпені активна волонтерська громада збирає кошти на ЗСУ на дитячих блокпостах, ремонтує покрівлі сусідів, надає власне житло для тих, хто його втратив, працює до і після робочого часу», – зазначила волонтерка Фонду відновлення Ірпеня, депутатка Ірпінської міської ради Оксана Нечитайло.

Як повідомляв раніше Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, за три місяці роботи в Ірпені волонтери «Добробату» допомогли відремонтувати, демонтувати чи розібрати завали десятків приватних і багатоквартирних будинків. Він відзначив, що добробатівці відремонтували покрівлі восьми будівель, здійснили демонтаж 19-ти та розібрали завали за 26 адресами в Ірпінській громаді. Крім того, за допомогою техніки КП «УЖКГ “Ірпінь”» та партнерів «Добробату» там, де розбирали завали, а також за зверненнями мешканців та ОСББ волонтери вивезли понад 1000 кубометрів будівельного сміття.

«Добробат» об’єднує майже 40000 волонтерів із усіх регіонів України. Цей волонтерський проєкт було засновано громадським діячем Віктором Андрусівим та радником Міністра внутрішніх справ Ростиславом Смірновим.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

Сьогодні, 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

Сьогодні, 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

Сьогодні, 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

Сьогодні, 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

Сьогодні, 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

Сьогодні, 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

Сьогодні, 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300