Ірпінська лікарня зекономила 5,5 млн грн і готується до незалежного аудиту

Photoeditorsdk Export 2020 01 23t195928.489

Після призначення на посаду директора Комунального некомерційного підприємства «Ірпінська центральна міська лікарня» Антона Довгопола в медзакладі відбулися зміни, які дозволили зекономити 5,5 млн грн у річному вимірі. Про це керівник лікарні розповів в інтерв’ю ITV.

«Багато чого вдалося вже зробити. Ми затвердили структуру, відкорегували штатний розпис працівників, що дало змогу зекономити 5,5 млн грн по року і «вміститися» у фонд оплати праці», – повідомив Антон Довгопол.

При цьому, за його словами, не скоротили жодного працівника.    

«Тепер ми повинні, відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я, відповідати критеріям багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування першого рівня. Положення про таку лікарню чітко прописує, які функції ми повинні виконати і які кадри, штат і структура нам під це потрібні. Тому ми взяли ту радянську модель, яка існувала до цього часу, попередньо адаптували до тих функцій, які повинна виконувати лікарня, і це дало нам змогу скоротити непотрібні посади й зекономити кошти на заробітному фонді. При цьому не звільнили жодного працівника», – зазначив директор.

«Ще в нас є проєкт раціоналізації використання коштів, який принесе 3,5 млн грн економії в подальшому», – додав він.

Антон Довгопол відзначив, що суттєвою проблемою зараз є дефіцит часу на виконання «дуже великих завдань, які стоять перед закладом, щоб бути готовими на 1 квітня підписати договори з Національною службою здоров’я України (НСЗУ)». «Тому зараз усі сили спрямовані на готовність лікарні до підписання договорів, на впровадження міжлікарняної інформаційної системи, на ліцензії», – сказав він.

Допомогти підготуватися до переходу на нову модель фінансування за участю НСЗУ має незалежний аудит, який зараз організовує нове керівництво лікарні.

«Ми сконтактувалися з організацією, яка проведе незалежний аудит нашого закладу. І цей аудит буде дороговказом на найближчі роки – що ми повинні зробити для того, щоб якісно покращити надання медичної допомоги жителям Ірпінського регіону й населенню, яке обслуговується в цій лікарні», – розповів Антон Довгопол. За його словами, результати аудиту повинні показати, які заходи необхідні для того, аби укласти договори щодо «23 гарантованих пакетів, за які НСЗУ планує платити кошти».

Директор лікарні підкреслив, що аудит має дати відповідь на «найважливіше питання: що треба зробити, щоб ми могли якісно надавати послугу як багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування першого рівня».

Крім того, обов’язково буде проаналізована економічна й бухгалтерська діяльність підприємства. «Потрібно розуміти, де ми можемо оптимізуватись, скоротитись і де можемо дійсно заробляти кошти – відповідно до тих функцій, які ми повинні виконати. На даний момент є певні залишкові моделі ще з радянських часів, тому від цього зайвого потрібно позбавлятися, щоб надавати ефективну медичну допомогу і при цьому заробляти кошти», – відзначив Антон Довгопол.   

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300