Біля мототраси в Бучі знайшли авіаційний снаряд

Photoeditorsdk Export 2020 03 13t145251.770

Неподалік від мототраси в м. Буча на Київщині знайшли авіаційний снаряд часів Другої світової війни, повідомило Головне управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Київській області.  

Інформація про небезпечну знахідку надійшла на пункт зв’язку 36-ї Державної пожежно-рятувальної частини (м. Ірпінь). На місце події прибув піротехнічний підрозділ мобільного рятувального центру ДСНС України. Охороняли територію співробітники Ірпінського відділу поліції.

Піротехніки ідентифікували знайдений предмет, як авіаційний снаряд калібром 125 мм. Вони вилучили знахідку та підірвали на полігоні для знищення вибухонебезпечних предметів.

«Рятувальники наголошують, що при знаходженні вибухонебезпечних або схожих на них предметів не можна їх навіть торкатися, а тим більше – намагатися перенести. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати оперативні служби за телефонними номерами 101 та 102. Пам’ятайте: роботи зі знешкодження боєприпасів можуть проводити лише відповідні фахівці – піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій», – наголошується в повідомленні.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300