В Ірпені вшанували пам’ять захисників України (фото)

118627584 2862508000702370 5524077224239360774 O

В Ірпені на Київщині, на Алеї Героїв АТО, провели вечір-спомин, присвячений Дню пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Пом’янути загиблих прийшли їхні родичі й друзі, члени Громадської ради учасників АТО, представники міської влади, жителі міста.

«29 серпня 2014 року українська армія зазнала найбільших втрат. Це день виходу з оточення в Іловайську. Тоді загинуло 368 українських бійців, 18 зникли безвісти. Серед них були й мешканці Ірпеня. Герої не вмирають», — написав перед акцією на своїй сторінці в соцмережі перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин.

Присутні згадали своїх полеглих земляків, поклали квіти до пам’ятника героям АТО, подивилися фільм «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас». Наприкінці вечора в пам’ять про загиблих воїнів символічно запустили в небо кульки з вогнями.

«Це було сильно… Ми старалися максимально зробити цей захід неофіційним, душевним. Я вважаю, що це один із найкращих, найемоційніших заходів на тему АТО, який ми проводили в нашому місті. Дякую всім! І пам’ятайте наших героїв — вони віддали за нашу Незалежність найдорожче — життя», — сказав голова Громадської ради учасників АТО Антон Головенко.

«Сьогодні на Алеї Героїв АТО ми демонстрували фільм «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас». Дуже хвилювалися, щоб все вдалося, переживали, чи прийдуть люди і чи витримають 2-годинний сеанс. Прийшли. Витримали. Вдалося. Мої особисті враження від перегляду: біль, розпач, беззилля… хоробрість, звитяга, самопожертва… правда, що пече… сльози їхніх матерів і дружин, що сидять поруч з нами, під звуки вибухів і автоматних черг… гордість за хлопців і дівчат, і віра, що ми обов’язково житимемо в мирній країні. Житимемо заради них — тих, хто віддав життя за наше мирне небо», — поділилася враженнями керівниця відділу культури, національностей і релігій Ірпінської міськради Євгенія Антонюк.

Вечір відбувся за підтримки першого заступника міського голови Ірпеня Олександра Маркушина.

День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, був установлений Указом Президента 23 серпня минулого року.

Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300