На ірпінській набережній відбувся турнір «Сяйво Півночі» (відео)

На ірпінській набережній пройшов унікальний турнір – традиційні для міста змагання з зимових видів їздового спорту з собаками. У змаганнях узяли участь 30 команд. У складі кожної – господарі та їх улюбленці (від 2 до 6 собак в упряжці). За призи боролися представники Києва, Харкова та Ірпеня.

Олександра Страдецька, журналістка:
«Це Лєта і Рон. Рон – найактивніший учасник цих змагань, тому що він у спорті з 2014 року».

Іра Слободянюк, учасниця турніру, м. Київ:
«Сьогодні, звичайно, трохи погода підвела – ви самі бачите, що сніг підтанув. Траса важка була. Але мої бійці впоралися, я на всі сто задоволена ними. Я просто навіть не очікувала такого результату, вони сьогодні мене дуже порадували».

Їздовий спорт дуже корисний для волелюбних тварин та не менш активний для їхніх господарів. Адже прогулянки та тренування мають проходити мінімум двічі на день.

Андрій Вірьовка, учасник турніру, м. Київ:
«Траса – 5 кілометрів, не дуже складно. Ми тренуємось, регулярно бігаємо. Це не перші наші змагання, ми вже три роки беремо участь. Дуже добре пройшли змагання, мені сподобалось».

Олег Рудак, тренер, учасник турніру, м. Харків:
«Люди старалися, їхали. Кілька днів наполегливих тренувань, скільки нам дозволив сніг. І ось, 530 кілометрів шляху – і ми тут!»

Леонтій Гридько, організатор змагань, президент Національного клубу північних їздових порід:
«Найголовніше, щоб люди хотіли самі займатися спортом, бігати, і щоб їхня тварина теж хотіла й отримувала від цього задоволення»

Такі змагання організовують в Ірпені вже кілька років поспіль. Щоразу вони приносять багато задоволення не тільки учасникам,  а й глядачам.

Катерина Корінецька, жителька Ірпеня:
«Ми з задоволенням із дитиною сьогодні прийшли подивитися на свіжому повітрі на перегони. Дуже класна подія».  

За результатами змагань Ірпінь виборов чотири перших місця, одне друге й одне третє. Всі учасники – представники собачого притулку «Таун форест».

Організатори кажуть – це лише початок. Ближче до літа планують провести змагання в міжнародному форматі. На них чекають близько сотні закордонних гостей.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300