Шахово-шашковий клуб в Ірпені в пошуках нових чемпіонів (відео)

Ірпінський шахово-шашковий клуб був створений ще на початку 80-х. Чотири роки тому він переїхав у нове сучасне приміщення. Зараз клуб активно працює і набирає нових учнів, із кожним днем стає все популярнішим.    

Ельвіра Васєва, вихованка клубу:
«Тут багато фігур, ти ходиш ними й розвиваєш пам’ять, логіку. Ще в мене мама грала, вигравала місця. Мені це дуже сподобалось, і я теж хотіла навчитися».

Ельвірі 10 років. До шахового клубу вона прийшла нещодавно. Нові учні приєднуються до колективу майже щодня. Зараз тренери готують своїх вихованців до міських і всеукраїнських турнірів, які відбудуться у квітні.

Володимир Тарасов, директор Ірпінської дитячо-юнацької спортивної школи:
«До нас звернулася Федерація шахів Київської області і мама Василенко Наді – це учениця 5-го класу 17-ї школи, яку ми відправляємо в складі збірної команди Київської області на чемпіонат України з шахів».

Дітей навчають люди, які дуже люблять свою роботу. Дмитро Віталійович присвятив цій справі вже 36 років. Чоловік зізнається – йому дуже подобається спостерігати, як зростають маленькі чемпіони.

Дмитро Гріценко, тренер:                               
«Ходять дітки і будуть ходити. Змагання ми плануємо найближчим часом – от канікули, можливо, будуть».

До клубу приймають дітей віком від 5 до 16 років. Заняття безкоштовні, проходять тричі на тиждень. Зараз тренери впроваджують нові форми роботи: зовсім скоро повчитися і зіграти партію можна буде і в режимі онлайн.

Андрій Шуст, тренер:
«Тренування онлайн будуть проходити у фейсбуці, вайбері, інстаграмі й на шахматних сайтах».

Всі учні клубу мають різні рівні підготовки, тому під кожну дитину підбирається окремий розряд тренувань.

Богдан Сорочинський, вихованець клубу:
«Я раніше, доки не пішов у шаховий клуб, грав із дідусем, але потім я захотів навчитися краще, щоб у нього більше вигравати».

Батьки учнів задоволені, що їхні діти проводять дозвілля з користю, тренують свою пам’ять, розвивають логіку. Зрештою, менше сидять за комп’ютером, а більше проводять час за цікавою грою.

Вікторія Гілевич, мама вихованця клубу:
«Граємо часто вечорами вдома в шахи з татом. І от коли діти грають із дорослими, вони відчувають, що їм потрібно вдосконалюватися, що їм не вистачає навчання, тренера. І для нас цей клуб – це просто дуже чудова знахідка».

Тренування в клубі проходять як у першій, так і в другій половині дня, тому кожен може підібрати зручний для себе час. До речі, крім систематичних занять, сюди можна просто прийти зіграти одну партію. Розташований клуб у центрі Ірпеня, на Ярославській, 3.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300