Хто і як рятує ірпінську зелень у період спеки (відео)

Щоранку з першими променями сонця ірпінські комунальники поливають зелені зони міста. Десятки клумб, дерев та газонів потрібно освіжити до настання спеки. Тому працівники підприємства «УЖКГ «Ірпінь»» вирушають на полив уже о п’ятій ранку.

Дмитро Сухомлин, заступник директора КП «УЖКГ «Ірпінь»» із питань благоустрою міста:
«Недоцільно поливати, коли дуже велика спека, тому ми намагаємося працювати або рано-вранці, або виїжджаємо після восьмої години вечора».

Полив здійснюється за допомогою комбінованої багатофункціональної демісезонної вантажівки. І зараз таких по всьому місту працює три.

Олександра Страдецька, журналістка:
«Мало хто знає, що ця, на перший погляд, звичайна вантажівка – справжній трансформер. Взимку – це машина для очистки вулиць від снігу, а влітку з її допомогою поливають газони».

Дмитро Сухомлин:
«Цю машину ми використовуємо протягом усього року, вона у нас не простоює. Взимку на цю комбіновану дорожню машину встановлюється піскорозкидач, а спереду – відвал, щоб можна було чистити сніг. Улітку це все знімається. Замість піскорозкидача встановлюється бочка для поливу, і ми можемо використовувати цю техніку для поливу зелених зон, для миття доріг та тротуарів».

У бочку для поливу вміщується 10 кубометрів води. Цього вистачає на пів години роботи – якщо мити дорогу, та приблизно на дві години – якщо поливати газон. Різниця дуже відчутна. Все залежить від інтенсивності тиску води, який регулюється за допомогою спеціальних лійок на вантажівці.

Дмитро Сухомлин:
«Якщо нам треба мити дороги – вони виставляються в одному положенні, і відповідно йдуть більші витрати води. Якщо нам треба поливати газони або клумби – вони піднімаються трошки вверх, щоб робити ефект дощику».

Сезон поливу зелених зон триватиме до осені, поки не похолоднішає. А інтенсивність залежатиме від погодних умов: якщо будуть дощі – рідше, якщо ж буде сонячно – поливатимуть кожного дня.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300