Ірпінь відвідала делегація Швеції (відео)

Марія Ліндгрен-Салтанова, заступниця посла Швеції:

«Разом із делегацією зі Стокгольму ми тут, щоб побачити наслідки російської агресії та визначити ключові потреби вашого міста зараз».

Із таких слів розпочала свій візит до Ірпеня заступниця Посла Швеції Марія Ліндгрен-Салтанова. Щоб познайомитися з проблематикою міста, разом із нею приїхали провідні фахівці посольства з політичних та гуманітарних питань.

Карл Скау, представник Швеції в ООН:

«За два тижні в Нью-Йорку відбудеться засідання Генеральної Асамблеї ООН, тому все, що ми почуємо, побачимо і зафіксуємо – презентуємо перед міжнародною спільнотою».

Як оговтується Ірпінь після російських терористів? Скільки людей повернулося і де вони живуть? Яка наразі економічна ситуація? Ці та інші питання пані Марія ставила заступнику Ірпінського міського голови Андрію Кравчуку та депутату міськради Олександру Пащинському.

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міської ради:

«Ми маємо всім делегаціям показувати, які насправді страшні звірства в нас відбувалися, щоб вони (делегації – ред.), коли повертаються до себе додому, у свої міста, розповідали, що саме тут відбулося, і щоб люди принаймні про це знали й могли допомогти».

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Вони є одними із основних донорів таких фондів, як ЮНІСЕФ і Червоний Хрест, і на своєму рівні будуть допомагати й сприяти, щоб ці фонди і надалі працювали в Ірпені й допомагали нам у відновленні критичної інфраструктури і житлових будинків наших містян».

Марія Ліндгрен-Салтанова:

«Ми розуміємо, що треба дуже-дуже багато допомоги, треба, звичайно, дуже багато ресурсів, щоб відбудувати місто. Усю цю інформацію і всі враження ми беремо з собою в нашу країну».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300