В Ірпені відбулася «Євросесія»

Відзначаючи День Європи, в Ірпені провели «Євросесію». Це інтерактивна гра. ЇЇ мета — у розважальний спосіб підвищити рівень обізнаності учнівської молоді про Євросоюз.

Станіслав Корольков, менеджер проекту від представництва ЄС в Україні.

«Ми будуємо Європу в Україні, ми проводимо інформаційні заходи в регіонах.  Одними з таких заходів є інтерактивні ігри для молоді. На таких іграх ми пропагуємо європейські цінності, розповідаємо про переваги інтеграції до ЄС. Розказуємо історію Європейського Союзу, перевіряємо знання молоді на європейську тематику».

Анастасія Попсуй, в.о. Ірпінського міського голови:

«Звичайно підростаючому поколінню — це є принципова річ, тому що їм будувати нашу державу у майбутньому і вони вже зараз мають розбиратися в геополітичних аспектах, спілкуватися, аналізувати, будувати Європу в Україні, яким чином це краще зробити і якою вона має бути – європейська Україна в майбутньому».

Щоб перевірити себе у знанні європейської тематики до ілітівців долучилися і учні 12 школи. Учасникам гри довелося скласти  неформальні тести на тему  Угоди про Асоціацію є ЄС, зону вільної торгівлі, безвізовий режим, тощо.

Учні з інтересом знайомилися і з принципами освіти в ЄС. Це — мотивація, конкуренція, навчайся та повертайся. До речі, саме за такими принципами працюють і в ліцеї, де проходить гра.

Леся Харитоненко, директор Ірпінського ліцею «ІЛІТ-МАН»:

«Ми в період навчання, зокрема в урочній системі, використовуємо прийоми критичного мислення, вчимо аналізувати і систематизувати інформацію – чи не те є запорукою успішних підприємців, бізнесменів та керівників нашої держави? Правильно прийняти рішення, аргументувати його. Також формуємо в них лідерські звички та якості, працювати в команді, слідкувати за часом – тайменеджменту. Разом з тим, працювати на спільний результат, де кожен учасник команди відповідальний за свою зону. Лише від того, як він спрацює, як він виконає свою роботу, буде залежати команда».

Елітівці кажуть, що саме завдяки командному духу їм і тепер, в інтерактивній грі, вдалося здобути перше місце. За це від організаторів отримали в нагороду євро — паспорти. Хоч і не справжні, та все ж – натяк на хорошу європейську перспективу.

Анастасія Попсуй, в.о. Ірпінського міського голови:

«Зародилася ідея, і я її одразу оголосила старшокласникам і нашим друзям, партнерам про те, що ми можемо зробити такий проект — конкурс для старшокласників на європейську тематику, і найкращі переможці матимуть змогу поїхати на стажування в Європарламент».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300