«Зоопатруль» рятує тварин Ірпеня (відео)

Ці маленькі й великі хвостаті чимало пережили під час російської навали. Хтось був залишений напризволяще, хтось поранений. Але зараз усі вони врятовані та знайшли тимчасовий дім у прихистку для тварин в Ірпені. Його збудували волонтери громадської організації «Зоопатруль». Вони часто, ризикуючи власним життям, визволяли тварин із покинутих домівок і вивозили їх під обстрілами.

Дмитро Ревнюк, співзасновник ГО «Зоопатруль»:
«Вони бігали у крові, без лап були в нас собаки вівчарки, величезні алабаї... Ми забирали на день по 35 собак. Я дуже вдячний владі Ірпеня, меру, що, як бачите, зараз тут зовсім не такий притулок, як був до нас. Та незважаючи на те, що в нас дуже гарні умови у притулку, тварині все одно краще в сім’ї. Тому наша головна мета – кожній знайти сім’ю будь-яким способом, яким можливо».

А поки чотирилапі чекають на нові родини, у прихистку «Зоопатруля» для них продовжують створювати комфортні умови та будувати нові домівки. Для котиків зробили вже два будиночки, незабаром планують ще декілька. А собаки зараз живуть у 10 сучасних вольєрах. До весни планують збудувати ще 30. А загалом буде 74 вольєри для собак. І це не всі амбітні плани зоозахисників.

Антон Косенко, співзасновник ГО «Зоопатруль»:
«Після завершення цього проєкту ми розпочинаємо реалізацію проєкту медичного спінального центру для тварин-інвалідів. У нас уже є попередні домовленості з іноземними лікарями, котрі готові приїздити до нас, готові допомагати на волонтерських засадах, навчати наших лікарів».

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:
«Ми надали земельну ділянку їм у користування. Вони сюди вкладають свої гроші, гроші благодійників, будують класні круті речі: клініки, вольєри з підігрівом підлоги. Це надзвичайно круто, тим більше в нинішніх умовах. В умовах війни за сім місяців вибудувати те, що вони вже зробили – це надзвичайно крутий результат».

У гості до чотирилапих також навідався актор і зоозахисник або, як його ще називають, «бородата кото-мама» Олексій Суровцев. Під час активних бойових дій Олексій вивіз із Ірпеня понад дві сотні домашніх тварин. Розповідає – інколи йому доводилося вибивати двері та ламати стіни, щоб урятувати котів, собак, черепах, папуг та інших залишених тварин. А зараз він створив притулок для котиків-безхатьків в одному з ірпінських ЖК.

Олексій Суровцев, актор, зоозахисник:
«Тут переважно будуть собачки, а в мене будуть коти. І це класно, що люди можуть звернутися по допомогу, що ми можемо долучити людей. Бо все це, в принципі – це колаборація людей, влади і зоозахисників. І те, що ми зараз побачили – це дорого вартує, це класно».

Якщо ви знайшли безпритульну тварину або хочете взяти чотирилапого друга у свою родину, телефонуйте за номером (099)1303030.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300