У місті-герої Ірпені відзначили 209-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка (відео)

«Борітеся – поборете!» Мабуть немає українця, який би не знав ці пророчі рядки Великого Кобзаря. Слова, що єднають. Значення яких – найбільше бажання кожного українця зараз. З нагоди 209-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка мешканці міста-героя Ірпеня традиційно зібралися на головній площі біля пам’ятника пророку.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

 «На сьогоднішній день Тарас Григорович Шевченко є взагалі символом боротьби за Україну, за все українське. В кожнім місті, в кожній країні є пам’ятники, де зображений наш Великий Кобзар. І в багатьох містах він зображений як поет, письменник, а в нашому місті він як молодий художник. І я вважаю, що наш пам’ятник один з найкращих, і наша площа одна з найкращих і Україна найкраща».

Вшанувати пам’ять пророка зібралися гості та мешканці міста.

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міської ради:

«Тарас Григорович Шевченко – це такий символ, силует України, який ще багато років тому розповідав, які у нас сусіди, чого ми варті, і що ми маємо єднатися. Наш народ, який єднається, тримається разом і це саме основне зараз».

Євгенія Антонюк, начальниця відділу культури, національностей та релігій Ірпінської міської ради:

«Я обов’язково вірю в те, що ми здобудемо незалежність і збудуємо таку міцну націю, що ніхто ніколи не захоче на нас нападати, позбавляти нас незалежності, свободи і випробовувати нас на незламність чи на стійкість, тому що всі будуть знати – це непоборна нація. Це те, про що писав Тарас Шевченко» .

Гості та мешканці Ірпеня поклали квіти до пам’ятника Шевченку. Тут студенти Державного податкового університету прочитали вічні рядки Кобзаря.

Анастасія, студентка Державного податкового університету:

«Думи мої, думи мої, лихо мені з вами! Нащо стали на папері сумними рядами? Чом вас вітер не розвіяв. В степу, як пилину? Чом вас лихо не приспало, як дитину».

Анна, студентка Державного податкового університету:

«Воля та свобода. Це, я вважаю, найважливіше, що у нас є, те, що може мати людина, те, що може мати наш народ і це найважливіше, що нам намагався донести Тарас Григорович».

Пам’ятник Тарасу Шевченку відкрили на головній площі Ірпеня у 2017 році. З того часу кожна важлива дата чи свято розпочинається саме звідси.

Олександра Страдецька, журналістка:

«Пам’ятник Тарасу Шевченку – воістину символ міста. Він молодий та героїчний як Ірпінь, що вистояли під час російської навали. Шевченко завжди писав про підступність москаля. І завжди буде символом свободи. Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас сила і воля святая!».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300