Через Ірпінь проляже центральноєвропейський велосипедний маршрут «ЄвроВело-4»

Photoeditorsdk Export 2021 05 19t112044.998

Через Ірпінь проляже центральноєвропейський велосипедний маршрут «ЄвроВело-4», який сполучатиме муніципалітет Роскофф на північному заході Франції з Києвом. Про це пише Depo.ua.

«ЄвроВело» — це проєкт Європейської федерації велосипедистів, що має на меті розвиток мережі з 15 довгих веломаршрутів через усю Європу. Він передбачає будівництво велотрас із твердим покриттям та організацію іншої інфраструктури для велосипедного туризму.

Велотраса між Францією та Україною матиме протяжність понад 4000 кілометрів. Вона проляже територією семи країн. Українська частина маршруту почнеться від пропускного пункту «Шегині» на Львівщині, що на кордоні з Польщею. Далі велосипедисти рухатимуться через Тернопільську, Рівненську, Хмельницьку, Житомирську та Київську області. Траса, зокрема, проходитиме через Львів, Бережани, Тернопіль, Почаїв, Кременець, Острог, Шепетівку, Полонне, Житомир, Радомишль, Макарів та Ірпінь. Загальна протяжність української ділянки складе понад 700 кілометрів.

Нагадаємо, за останніх 6 років в Ірпені була створена розгалужена велосипедна інфраструктура: збудовані окремі велодоріжки вздовж набережної та в численних міських парках. Біля «новоірпінської» автотраси прокладена пішохідно-велосипедна доріжка, яка зв’язує Ірпінь із Києвом.

В останній період Ірпінь активно задіяний у проведенні масштабних велопробігів. Торік у серпні організатори всеукраїнського веломарафону «Transukraїne – bikepacking race», що стартував у Новгороді-Сіверському й фінішував в Ужгороді, обрали Ірпінь як один із трьох чекпойнтів. У вересні минулого року через Ірпінь проліг маршрут міжнародних велоперегонів «Київська сотка», в яких узяли участь близько 2 тисяч спортсменів-аматорів. Цьогоріч учасники «Київської сотки» на дистанції 50 кілометрів фінішуватимуть в Ірпені. А в минулі вихідні на ірпінській набережній стартував і фінішував міжнародний веломарафон «GRVL200 – Ірпінь». Дистанцію завдовжки понад 200 кілометрів долали 130 спортсменів із України, Польщі, Білорусі та Казахстану.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300