Депутати міськради завершили процес утворення Ірпінської територіальної громади

118254534 2853315898288247 6160164036562144944 O

Сьогодні в Ірпені на сесії міської ради завершився процес створення Ірпінської міської територіальної громади — було ухвалене рішення «Про добровільне приєднання до територіальної громади міста обласного значення».  

«Ми, нарешті, отримали висновок від області про спроможну Ірпінську громаду, і приймаємо це рішення про об’єднання, закінчуючи децентралізацію в Ірпені», — зазначив перед голосуванням в. о. міського голови Андрій ЛІтвинов.

«Добровільно приєднати Михайлівсько-Рубежівську сільську територіальну громаду Києво-Святошинського району (села Михайлівка-Рубежівка та Забуччя), Козинцівську сільську територіальну громаду Бородянського району (села Козинці та Діброва) до Ірпінської міської територіальної громади», — йдеться в рішенні.

Також міськрада затвердила план організаційних заходів щодо приєднання громад, який включає, зокрема, розрахунок обсягу доходів і видатків територіальної громади міста після об’єднання; моніторинг закладів, майна, активів і зобов’язань громад, які приєднуються; підготовку пропозицій щодо формування на території громад, які приєднуються, мережі підприємств і установ для надання публічних послуг (зокрема, у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, соціального захисту, житлово-комунального господарства) тощо.

Нагадаємо, перший заступник міського голови Олександр Маркушин доручив керівникам первинної і вторинної ланки медицини Ірпеня розробити стратегію розвитку охорони здоров’я для громад, які увійшли до Ірпінської ОТГ, а комунальне підприємство «УЖКГ «Ірпінь» отримало доручення розробити проєкт організації якісного транспортного сполучення між населеними пунктами.

Раніше було вирішено приєднати каналізацію Михайлівки-Рубежівки до каналізаційної системи Ірпеня. Для цього «Ірпіньводоканал» побудує в селі каналізаційно-насосну станцію. Також там буде проведена санітарна обробка очисних споруд.

Крім того, Олександр Маркушин дав вказівку комунальним службам Ірпеня надати допомогу в благоустрої Михайлівки-Рубежівки. Зокрема, КП «Управління благоустрою міста» вже взялося доглядати сквер «Співоче поле» в центрі села.

У Козинцях для вирішення проблеми водопостачання планується будівництво повноцінної станції другого підйому.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпені змагаються титуловані орієнтувальники із порушеннями слуху (відео)

Сьогодні, 21:43

Детальніше
«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Всі новини
300x300