Громади Київщини оскаржуватимуть рішення Кабміну про утворення Бучанського району — Андрій Літвинов

103091336 2787377924882045 1495267683994362103 O 1536x1024

Громади Київщини оскаржуватимуть сьогоднішнє рішення Кабінету Міністрів про затвердження проєкту районування областей, який передбачає утворення укрупненого району з центром у Бучі. Про це заявив в. о. Ірпінського міського голови Андрій Літвинов.

«На жаль, в Кабміні посадовці не чують ні мешканців Ірпеня, Вишгорода, Коцюбинського, Горенки, Михайлівки-Рубежівки, Козинців, Бузової, Полісся, Бородянки, які виступили проти Бучанського району, ні думки обраних голів громад та місцевих депутатів. Ігноруючи усі думки, сотні звернень, без обговорення сьогодні затвердили формування Бучанського району, що поза межами закону та здорового глузду. Вже готуємо позов до суду з цього приводу», — зазначив Літвинов.

«Далі питання буде розглядатись у Верховній Раді. Сподіваюсь, що народні обранці все ж таки ближчі до людей та почують громади Київщини», — наголосив в. о. мера.

Нагадаємо, наприкінці травня Київська облдержадміністрація несподівано й без широкого обговорення змінила свій проєкт реформування адміністративно-територіального устрою області, запропонувавши Міністерству розвитку громад і територій утворити Бучанський район замість Ірпінського. 

У середу представники громад Київщини пікетували Кабінет Міністрів із вимогою проведення справедливої адміністративної реформи. Пікетувальники закликали міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова не допустити прийняття рішення про створення Бучанського району. На переконання учасників акції, просування ініціативи про надання Бучі статусу районного центру відбувалося непрозоро, всупереч урядовій методиці формування нових районів та без урахування думки більшості громад, яких це безпосередньо стосується.

Раніше керівники низки місцевих рад Приірпіння й нинішнього Києво-Святошинського району у відкритому листі до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та народного депутата України від 95-го округу Олександра Горобця закликали не допустити кулуарного створення Бучанського району.


Підписуйтеся на новий Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300