На Київщині в рамках «Великого будівництва» реконструюють обласні лікарні – дитячу й «дорослу»

Imgonline Com Ua Bigpicture W71ng9inhj

На Київщині запланували реконструкцію двох обласних лікарень – «дорослої» та дитячої. Наразі щодо проєктів для обласної дитячої лікарні проводяться публічні торги на розробку проєктно-кошторисної документації. Про це сьогодні, 16 грудня, розповів очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, інформує пресслужба ОДА.

«Упродовж цього року ми модернізували приймальні відділення в наших опорних медзакладах, а також будували нові сільські амбулаторії. Таким чином, ми посилили медичну мережу в області. Наступного року зробимо її ефективнішою ще більше, адже реконструюємо наші обласні лікарні – і «дорослу», і дитячу. Саме туди потрапляють важкі пацієнти з усього регіону. І умови для людей там мають бути на найвищому рівні», – прокоментував Василь Володін.

В обласній клінічній лікарні, що розташована в Києві, передбачається реконструкція та капітальний ремонт дев’яти корпусів, а в обласній дитячій лікарні в Боярці – восьми корпусів. Роботи будуть виконуватись у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Нагадаємо, у 2020–2021 роках в Ірпені збудували новий п’ятиповерховий медичний центр, у якому незабаром розмістяться відділення невідкладних станів із інсультним та інфарктним блоками, дитячий стаціонар із реанімацією, пологовий будинок і гінекологія, операційні тощо. У жовтні була реконструйована ділянка вулиці Садової біля нового медцентру: проїжджу частину заасфальтували, вздовж дороги облаштували зручні паркомісця.

Водночас в Ірпені продовжують реалізовувати концепцію збільшення доступності медичних послуг для всіх жителів громади. У 2021 році на вул. Університетській відкрили вже сьому й найбільшу в Ірпені амбулаторію, яка може обслуговувати до 18 тисяч пацієнтів. Також була проведена реорганізація амбулаторій у селах Михайлівка-Рубежівка та Козинці, які увійшли до складу Ірпінської громади, а в селі Діброва зараз проходить ремонт приміщення медпункту.   


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпені змагаються титуловані орієнтувальники із порушеннями слуху (відео)

Сьогодні, 21:43

Детальніше
«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Всі новини
300x300