Олександр Маркушин пояснив, чому Ірпеню потрібні візити іноземних делегацій

Photoeditorsdk Export (1)

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин відповів на окремі критичні коментарі у фейсбуці щодо візитів у місто іноземців. Мер роз’яснив, що кожна така делегація – це шанс отримати кошти для відбудови зруйнованих будинків.

«Іноземці не дають гроші просто так на будь-що. Показуючи цим делегаціям нашу біду і наше горе, ми отримуємо шанс отримати кошти на відбудову ваших будинків. У нас немає коштів, щоб власними силами відновити весь Ірпінь. На ці делегації велика надія!» – написав міський голова.

Нагадаємо, вчора за результатами візиту в Ірпінь Прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо Олександр Маркушин висловив надію на його підтримку «в організації зусиль української діаспори в Канаді щодо відбудови об‘єктів інфраструктури в Ірпені». Найближчим часом міська влада Ірпеня звернеться до канадського уряду з відповідними офіційними листами.

Під час учорашньої зустрічі в Ірпені з Президенткою Бундестагу ФРН Бербель Бас міський голова обговорив із нею можливість точкової допомоги Німеччини у відбудові зруйнованих інфраструктурних об’єктів. «Вже наступного тижня передамо проєкти та кошториси відновлення Ірпінського ліцею №3, дитсадка “Радість”, ДЮСШ, стадіону “Чемпіон” та Будинку культури», – повідомив мер.

Учорашні гості з Ірландії – вокаліст і гітарист легендарного рок-гурту «U2» Пол Г’юсон та Девід Еванс – приїхали в Ірпінь із пропозицією про допомогу. У ході зустрічі музикантів із мером міста обговорювалася можливість проведення благодійних концертів для збору коштів на відбудову інфраструктури Ірпеня, зокрема Будинку культури. 

Як заявляв раніше Олександр Маркушин, також надзвичайно важливим є те, що високопосадовці інших країн і міжнародних організацій на власні очі бачать докази злочинів РФ, скоєних в Україні. Результатом цього є посилена підтримка України у світі: сприяння в отриманні військової та фінансової допомоги, санкційний тиск на країну-агресора.

Загалом після звільнення Ірпеня від окупантів місто відвідало вже більше 20 іноземних делегацій. Серед візитерів були Генеральний секретар ООН Антоніу ГутеррешГенеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреїсус та ціла низка очільників і представників парламентів та урядів європейських країн, зокрема Швейцарії, Данії, Німеччини, Польщі, Чехії, Румунії, Литви, Латвії, Естонії, Північної Македонії, Грузії, Молдови.


На фото: візит в Ірпінь Прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що працює в Ірпені? (медзаклади, магазини, послуги тощо)

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300