Ольга Лящук: Мер Ірпеня Олександр Маркушин дав поштовх до успіху на світовому турнірі

Photoeditorsdk Export 2021 11 30t135557.341

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин і його радниця, депутатка міськради Віолетта Дворнікова дуже допомагають спортсменам здобувати нові вершини. Зокрема, навесні цього року мер вручив сертифікати на 100 тис. грн борчині Ірині Коляденко і стронгвумен Ользі Лящук на підготовку до світових змагань. Обидві спортсменки привезли в Ірпінь високі нагороди: Ірина стала бронзовою призеркою Олімпіади в Японії, а Ольга здобула срібло на турнірі «SBD Official Strongman Games» у США. На цьому Ольга Лящук і її тренер Олександр Соколинський наголосили в програмі ITV «По суті».

«У нас повірили, і мер Олександр Маркушин дав цей поштовх», – сказала Ольга.

Вона відзначила, що фінансова підтримка дуже важлива для участі в міжнародних турнірах. За її словами, успіх можливий, «коли є обладнання, коли є люди, які допомагають на змаганнях». «Пішки туди не дійдеш, треба десь жити і щось їсти, а Америка – це не так дешево, як усі думають», – додала спортсменка.

«Хотілось би сказати теплі слова нашому другу Віолетті Дворніковій, тому що це людина, яка постійно відчуває пульс спортсмена і розуміє, коли треба простягнути руку допомоги. На такі види спорту, як жіночий стронг, легко відгукуються спонсори в Америці, і з цим складніше в нас. Тому дуже приємно, що влада в особі Ірпінської міської адміністрації – і Віолетта Дворнікова, і мер – зрозуміли й повірили, що такі види спорту потрібні», – підкреслив Олександр Соколинський.

За його словами, це особливо важливо, коли порушується тема домашнього насильства. «Я вважаю, що це дуже важливо, коли чоловіки бачать, що жінки абсолютно на рівних із ними можуть бути міцними, сильними не тільки морально й духовно, як це в них по природі, а ще й фізично. І багато чоловіків замислюються, чи варто зайвий раз дозволяти собі щось не те», – зауважив тренер.   

Ольга Лящук повідомила, що цього року придбала квартиру в Ірпені, й після ремонту переїде в нове помешкання. «Класно, коли з’являється локація, де є ліс, де можеш відпочити, порозмірковувати про майбутнє, про те, чого ти хочеш, до чого прагнеш», – сказала вона.

Також спортсменка розповіла, що мріє відкрити мережу стронг-залів для дівчат, і не виключила, що перший із них з’явиться саме в Ірпені.

Нагадаємо, на світовому фестивалі «SBD Official Strongman Games» Ользі Лящук, яка виступала з травмою стегна, забракло лише одного балу до золотої нагороди.

26 листопада, після повернення спортсменки зі США, Олександр Маркушин на сесії міськради вручив їй подяку та ще один грошовий сертифікат – на 50 тис. грн.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300