Суд обрав міру запобіжного заходу для ексголови Києво-Святошинської райради Вадима Гедульянова

Photo 2020 08 19 14 02 43

Києво-Святошинський районний суд обрав міру запобіжного заходу Вадиму Гедульянову у вигляді особистого зобов’язання. Колишній голова Києво-Святошинської районної ради повинен невідкладно з’являтися до слідчого в разі, якщо його викликатимуть. Журналістів на засідання суду не впустили.

Обирали запобіжний захід Гедульянову у справі щодо розтрати бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем та підроблення офіційних документів. У разі доведення вини Гедульянова йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк — із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю ще на три роки.

«За даними слідства, у листопаді 2016 року підозрюваний, будучи головою Києво-Святошинської районної ради, уклав договір з товариством про здійснення капітального ремонту приміщень адміністративної будівлі райради. У подальшому експосадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, достовірно знаючи, що товариство умови договору не виконало, вніс завідомо неправдиві відомості до офіційних документів. На підставі яких підряднику з місцевого бюджету незаконно перераховано 1,2 млн грн. Згідно з висновком судової будівельно-технічної експертизи, вартість невиконаних робіт складає більше 70 тис грн», — повідомили раніше у пресслужбі прокуратури Київської області.

Незаконна оборудка, про яку повідомляє прокуратура, була організована майже відразу після обрання Гедульянова на посаду голови районної ради, яке відбулося наприкінці вересня 2016 р.

Нагадаємо, з Вадимом Гедульяновим пов’язана ціла низка корупційних скандалів у Києво-Святошинському районі. Саме за його головування у грудні 2018 р. обвалився дах спортивної школи у Вишневому, замовником будівництва якої була районна рада. Напередодні президентських виборів Гедульянов був одним із організаторів і куратором системи скуповування голосів на території району на користь одного з кандидатів.

Як повідомило нещодавно інтернет-видання «Моя Київщина», у 2017 році Вадим Гедульянов став власником двох квартир у новому житловому комплексі в с. Шевченкове. Квартири з ремонтом загальною площею понад 180 квадратних метрів дісталися йому лише за 360 тис. грн — у п’ять-шість разів дешевше від їхньої мінімальної вартості. На думку видання, йдеться про хабар.

У квітні минулого року журналісти ITV провели розслідування з приводу ще одного корупційного скандалу, в якому фігурував Вадим Гедульянов: було викрито масштабні зловживання, пов’язані зі шкільним харчуванням у Києво-Святошинському районі. Правоохоронці затримали директорів двох комунальних підприємств районної ради — «Шкільні їдальні» та «Дитяче харчування» — яким інкримінували вимагання «відкатів» від постачальників продуктів та розкрадання бюджетних коштів. Обох керівників призначив Гедульянов.  

На початку вересня 2019 р. депутати Києво-Святошинської райради усунули його з посади. Серед причин такого рішення було названо «відсутність дієвого контролю за використанням коштів бюджету району за напрямками “освіта” та “медицина” та призначення на керівні посади комунальних підприємств районної ради без проведення прозорих і відкритих конкурсів». Також Гедульянова звинуватили в тому, що він довгий час не скликав сесій райради, зривав проведення засідань постійних і тимчасових депутатських комісій та в «систематичному ігноруванні інтересів місцевих громад».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300