Володимир Карплюк: «Ірпінь має повернути собі статус міста-курорту»

A26i1703

Управлінська команда Ірпеня, яка зараз тісно співпрацює з багатьма українськими й іноземними архітекторами й іншими фахівцями з містобудування, вважає, що Ірпінь має повернути собі статус міста-курорту. Про це розповів у своєму блозі на сайті LB.ua співзасновник Фонду відновлення Ірпеня, голова Інвестиційної ради міста Володимир Карплюк.

«Архітектурне бачення нашої команди полягає в тому, що Ірпінь має повернути собі статус міста-курорту, тому ми робитимемо акценти на розвитку приватного сектору, збільшенні зелених зон та розвитку реабілітаційної медицини», – написав він.

Карплюк зазначив, що до створеної в Ірпені офіційної робочої групи з відновлення міста – «Irpin Reconstruction Summit» (IRS) – увійшли близько 200 українських і закордонних спеціалістів, які, працюючи у проєктних командах, уже розробили та презентували 22 проєктно-архітектурні пропозиції та кошториси для реконструкції та відбудови соціальних об’єктів.

«Підписано меморандум про взаєморозуміння з Радою зеленого будівництва Італії, «Thought Group», «Integral Infrastructure and Urban Planning Solutions», «Stefano Boeri Architect», з міжнародними експертами та архітекторами: президентом Ради екологічного будівництва Італії Марко Марі, італійським архітектором Стефано Боері, чилійським архітектором Крістіаном Віттігом, японським архітектором Хірокі Мацурою», – повідомив співзасновник Фонду відновлення Ірпеня.

Він також наголосив, що ірпінським управлінцям вдался започаткувати співпрацю з відомою американською архітектурно-дизайнерською компанією «Gensler».

«Під час візиту до Вашингтону ми домовилися з компанією «Gensler» – однією з найбільш авторитетних архітектурних компаній у світі – про розробку майстер-плану відновлення Ірпеня. «Gensler» робитиме це безкоштовно – вперше в історії компанії. Ми довго працювали над цією домовленістю», – підкреслив Володимир Карплюк.

Нагадаємо, у своєму блозі він також розповів про те, як проходить відновлення житлового фонду й соціальних об’єктів Ірпеня.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300